Πισωκίνητη Lamborghini Huracán Spyder [video]

Πισωκίνητη Lamborghini Huracán Spyder [video]

Στο Los Angeles Motor Show παρουσιάστηκε η πισωκίνητη Lamborghini Huracán Spyder.

Αυτή είναι η πισωκίνητη έκδοση της ανοιχτής μικρής Lamborghini. Δεν ονομάζεται πλέον με τον κωδικό LP580-2, αλλά “Huracan rear-wheel drive Spyder”.

Το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί τον ατμοσφαιρικό V10 των 5,2 lt με απόδοση 580 ίππων, οι οποίοι καταλήγουν μόνο στους πίσω τροχούς. Η αφαίρεση της 4κίνησης εξοικονομεί 33 kg. Σύμφωνα με το εργοστάσιο, με την Spyder ολοκληρώνεται ο σκληρός πυρήνας της γκάμας του μοντέλου. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα δούμε άλλες παραλλαγές σε μαζική παραγωγή, αλλά μόνο κάποιες ειδικές εκδόσεις. Το αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο από τον Ιανουάριο του 2017. 

Η πισωκίνητη Spyder έχει κάποιες σχεδιαστικές αλλαγές στο αμάξωμα, όπως διαφορετικούς εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, αλλά και αλλαγές στο κάλυμμα του κινητήρα και στους αεραγωγούς. Δεν είναι απλώς αισθητικές παρεμβάσεις, σύμφωνα με το εργοστάσιο, αλλά βοηθούν στην αύξηση της παραγωγής κάθετης δύναμης, βελτιώνοντας το κράτημα του αυτοκινήτου στις υψηλές ταχύτητες. Έχουν επίσης καλιμπράρει εκ νέου το τιμόνι, τα ηλεκτρονικά και έχουν εξελίξει σε συνεργασία με την Pirelli νέα λάστιχα.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε τις Lamborghini Huracan LP610-4 και LP580-2

Η Spyder χρειάζεται δύο δέκατα παραπάνω στο 0-100 km/h σε σχέση με την κουπέ LP580-2, δηλαδή 3,6”. Και υπολείπεται σε τελική ταχύτητα 1-2 km/h.  Ο λόγος είναι τα επιπλέον 120 kg που ζυγίζει, λόγω των ενισχύσεων του σασί και του ηλεκτρικού μηχανισμού της οροφής. Η οποία ανοικογκλείνει σε 17”, πράγμα που μπορεί να γίνει ακόμη και εν κινήσει, με ταχύτητα ως 50 km/h.

]Πηγή Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube