Η Škoda ετοιμάζει ηλεκτρικό σπορ SUV

Η Škoda ετοιμάζει ηλεκτρικό σπορ SUV

Με αυτό το σκίτσο η Škoda μας προϊδεάζει για ένα σπορ ηλεκτρικό SUV με εμφάνιση που θα παραπέμπει σε κουπέ.

Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο στην ιστορία της Škoda θα είναι ένα SUV με σπορ χαρακτήρα και σχεδιαστικά στοιχεία από κουπέ. Θα παρουσιαστεί στο 17ο Auto Shanghai Expo 2017, στις 19 Απριλίου . Μια πρώτη ιδέα παίρνουμε από αυτό το σκίτσο.

Η παραγωγή του μοντέλου θα δρομολογηθεί μετά την παρουσίαση του νέου Yeti, αργότερα μέσα στη χρονιά φέτος. Αλλά θα προηγηθεί του Kodiaq coupé. Μάλιστα η Škoda ξεκαθάρισε πως παρά τις σχεδιαστικές ομοιότητες, το ηλεκτρικό SUV για το οποίο μιλάμε δεν είναι το Kodiaq coupé. Εξάλλου, το τελευταίοανεμένεται να διατίθεται και με την επόμενη γενιά του επαναφορτιζόμενου υβριδικού συστήματος κίνησης της εταιρείας που θα συνδυάζει βενζινοκινητήρα V6 με δύο ηλεκτρομοτέρ. Με αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 50 km και συνδυασμένη ισχύ 380 PS που θα του να επιταχύνει από στάση στα 100 m/h σε λιγότερο από έξι δευτερόλεπτα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Διαρροή: Το σχέδιο επέκτασης στην γκάμα των SUV της Škoda

Ο Christian Strude, επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης της Škoda είχε αποκαλύψει σε παλαιότερη δήλωσή του στο Autocar ότι η αποκάλυψη του τεχνολογικά προηγμένου ηλεκτρικού μοντέλου θα γίνει στη Shanghai . Ενώ προηγούμενη διαρροή ενός slide των προγραμματισμένων μελλοντικών project της εταιρείας, επιβεβαιώνει ότι θα είναι SUV.



Εκτός από το βασικό περίγραμμα, η Škoda έχει αποκαλύψει ελάχιστα στοιχεία για το αυτοκίνητο. Θα βασίζεται φυσικά στην πλατφόρμα ΜΕΒ του Ομίλου Volkswagen και θα λανσαριστεί το 2020 ή το 2021. Στο μεταξύ θα έχει προηγηθεί το Superb plug-in hybrid, το οποίο θα είναι το πρώτο εξηλεκτρισμένο αυτοκίνητο της μάρκας.

Η μητρική Volkswagen ετοιμάζει επίσης ένα ηλεκτρικό SUV concept για το Auto Shanghai Expo 2017, στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης όλο και περισσότερων ηλεκτρικών μοντέλων.

[Πηγή Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube