Το Škoda Karroq θα αντικαταστήσει το Yeti;

Το Škoda Karroq θα αντικαταστήσει το Yeti;

Θα το δούμε αργότερα μέσα στη χρονιά και πιθανότατα θα αντικαταστήσει το πετυχημένο Yeti.

Το Yeti είναι αυτή τη στιγμή το πιο παλιό μοντέλο στην γκάμα της Škoda, καθώς βρίσκεται στην αγορά από το 2009 με κάποια facelifts να έχουν στο μεταξύ φρεσκάρει την εικόνα του.

Το αυτοκίνητο που φαίνεται ότι έρχεται να το αντικαταστήσει είναι ένα τυπικό κόμπακτ SUV, το οποίο μάλλον θα έχει πιο εύπεπτη για τους πολλούς εμφάνιση και θα δανείζεται σχεδιαστικά στοιχεία από το μεγαλύτερο Kodiaq, σε μεγάλο βαθμό. Αν και εμείς ήμαστε οπαδοί της διαφορετικότητας του Yeti.

Η έμπνευση για το όνομα Yeti είχε προέλθει από τo μυθικό τριχωτό τέρας των Ιμαλαΐων, και ήταν ταυτόχρονα ένας συμβολισμός για τον χαρακτήρα του μοντέλου. Στα σκίτσα του πρώτου Yeti μπορούσε κανείς να διακρίνει αδρά τα χαρακτηριστικά από τη μουσούδα του ζώου. Αν η εμφάνιση αλλάξει ριζικά υιοθετώντας πιο τυπικά μοτίβα, δεν έχει λόγο να εξακολουθήσει να λέγεται Yeti. Αναζητώντας ρίζες για το όνομα Karroq, βρήκαμε μόνο ένα αλβανικό χωριό. Δεν ξέρουμε αν υπάρχει κάποια σχέση…

Το όνομα Karroq προέκυψε από μια διαρροή αίτησης κατοχύρωσης στις αρμόδιες για τα πνευματικά δικαιώματα Αρχές. Αλλά υπενθυμίζουμε ότι το στρατηγικό πλάνο αντεπίθεσης της Skoda προβλέπει δύο ακόμη crossover μέχρι το 2019, ένα Kodiaq Coupé και ένα μικρότερο από το σημερινό Yeti. Οπότε υπάρχει η πιθανότητα το όνομα Karroq να αφορά κάποιο από αυτά. Η τσέχικη εταιρεία δεν θα μπορούσε να λείπει από το πρόγραμμα εξηλεκτρισμού του Ομίλου VW. Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο Škoda, θα είναι επίσης SUV.

[Πηγή Motor 1

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube