Το νέο Land Rover Defender δοκιμάζεται εντός και εκτός δρόμων

Το νέο Land Rover Defender δοκιμάζεται εντός και εκτός δρόμων

Ο επικεφαλής της Jaguar Land Rover, Ralf Speth, επιβεβαίωσε ότι το Defender βρίσκεται σε πυρετώδη εξέλιξη και δείχνει, λέει, «φανταστικό».

Σύμφωνα με το αφεντικό της JLR οι δοκιμές εξέλιξης του νέου Defender, το οποίο αναμένεται να βγει στην παραγωγή το 2018, έχουν ήδη ξεκινήσει και ο ίδιος έχει οδηγήσει μερικά πρωτότυπα.

Ο Dr. Speth ανέφερε επίσης στο Autocar πως η τελική εμφάνιση του νέου Land Rover Defender έχει οριστικοποιηθεί και είναι «εκπληκτική». Το νέο Defender θα βασίζεται στην πλατφόρμα των νέων Discovery, Range Rover και Range Rover Sport. Και σε αυτό θα γίνεται εκτεταμένη χρήση αλουμινίου και πιθανότατα να κατασκευάζεται στο ίδιο εργοστάσιο, στο Solihull.

Ο Speth επίσης επιβεβαίωσε ότι το νέο Defender δεν θα έχει κοινά στοιχεία με το Discovery Sport ή το Evoque. Πρόσθεσε δε ότι το αμάξωμά του θα είναι πολύ διαφορετικό από τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρείας, επειδή ένα τέτoιο όχημα, με τεράστιες εκτός δρόμου δυνατότητες θα πρέπει να μη δείχνει μόνο αλλά να είναι όντως πολύ «σκληρό».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Land Rover Discovery Sport 2.0D 180 PS

Μέχρι πρόσφατα η Land Rover ήταν πολύ διστακτική να προχωρήσει στη δημιουργία του Defender της επόμενης γενιάς. Έπρεπε να δικαιολογήσει το κόστος εξέλιξης ενός μοντέλου με σχετικά μικρό όγκο πωλήσεων, το οποίο όμως οφείλει να συνεχίσει την παράδοση των κορυφαίων εκτός δρόμου ικανοτήτων και της αξιοπιστίας, ικανότητες για τις οποίες το παλιό Defender έγινε θρυλικό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube