Αναβιώνει η BMW Σειρά 8, σκοτώνει την 6άρα

Αναβιώνει η BMW Σειρά 8, σκοτώνει την 6άρα

Η πιθανή αναβίωση του κορυφαίου πολυτελούς κουπέ της BMW ίσως σημάνει το τέλος της Σειράς 6.

Το πρωτότυπο δοκιμών με κουπέ αμάξωμα που βλέπουμε στις φωτογραφιες παραείναι μεγάλο για να είναι η επόμενη Σειρά 6. Κι αυτό μας αφήνει να υποθέσουμε ότι η BMW ίσως αναβιώνει την Σειρά 8.

Αν ανατρέξουμε στο παρελθόν, θα δούμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τα δύο μοντέλα διαδέχονται το ένα το άλλο. Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 την Ε24 Σειρά 6 διαδέχτηκε η Ε31 Σειρά 8. Η οποία ποτέ δεν ανανεώθηκε. Μετά το τέλος της ζωής του μοντέλου, αποφασίστηκε να μην υπάρξει στην Σειρά 8. Αντίθετα, το 2003 παρουσιάστηκε η δεύτερη γενιά της Σειράς 6, βασισμένη στον E60 Σειρά 5.

Σήμερα η Σειρά 6 εκτός από δίθυρο αμάξωμα παράγει επίσης την Σειρά 6 Gran Coupe με τέσσερις πόρτες, ένα σεντάν με γραμμή κουπέ και πιο πολυτελή χαρακτήρα από την Σειρά 5. Το οποίο ανταγωνίζεται το Α7 της Audi και την CLS της Mercedes-Benz.



Είναι λογικό να υποθέσει κανείς ότι η BMW θα προχωρήσει την Σειρά 8, ακόμη και ως μία κουπέ έκδοση της Σειράς 7 καθώς δεν έχει αντίπαλο αυτή την στιγμή για την S-Class Coupe. Και οι δύο εταιρείες μας έχουν συνηθίσει να μην αφήνουν αναπάντητες προκλήσεις του ανταγωνισμού σε καμία κατηγορία.

Αυτή τη στιγμή η Σειρά 5 έχει ήδη παρουσιαστεί και η Σειρά 6 είναι σε εξέλιξη. Αλλά το θέμα είναι, υπάρχει πράγματι χώρος στην γκάμα της μάρκας για δύο πολυτελή κουπέ. Ένα σενάριο είναι η BMW να κρατήσει μόνο την 4θυρη Σειρά 6 Gran Coupe ώστε να δημιουργηθεί χώρος για τη νέα Σειρά 8.

Πηγή Autoevolution

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube