Alfa Romeo Giulia: Η εκδοχή ενός Έλληνα σχεδιαστή

Alfa Romeo Giulia: Η εκδοχή ενός Έλληνα σχεδιαστή

Θα έχει ρετρό αναφορές; Θα λανσάρει μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία; Μέχρι στιγμής, μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε.

Στις 24 Ιουνίου θα γίνουν τα επίσημα αποκαλυπτήρια της νέας Giulia. Λογικό λοιπόν είναι να πληθαίνουν τα σενάρια για το πώς θα δείχνει το μοντέλο παραγωγής.

Ο automotive designer Κωνσταντίνος Μαλανδρίνος κατέθεσε την δική του εκδοχή για το μοντέλο στο οποίο βασίζεται η αναγέννηση της Alfa Romeo.

Εμπρός υπάρχουν αναφορές τόσο στην 4C (μάσκα, εισαγωγές αέρα) όσο και την, ομολογουμένως πολύ επιτυχημένη σχεδιαστικά, 156. Την τελευταία μας θυμίζουν κάποιες γραμμές όπως η καμπύλη των εμπρός φτερών και η ακμή που σβήνει πριν την πίσω χειρολαβή - η οποία όμως, σε αντίθεση με την 156, είναι εμφανής.

Οι τονισμένοι «ώμοι» στα πίσω φτερά φέρνουν στο νου τη Maserati Ghibli από την οποία θα προέρχεται και η (κατάλληλα τροποποιημένη) νέα πλατφόρμα. Το πίσω μέρος δανείζεται λεπτομέρειες από την 4C, όπως η ενσωματωμένη αεροτομή και η εγκοπή για την πινακίδα κυκλοφορίας, με τα φωτιστικά σώματα να μοιάζουν λίγο με αυτά της Giulietta.

Συνολικά, όλα τα στοιχεία δένουν μεταξύ τους αρμονικά και το αποτέλεσμα είναι αναγνωρίσιμο ως μια Alfa Romeo. Συνεπώς, στα δικά μας μάτια τουλάχιστον, η πρόταση του συμπατριώτη μας είναι αρκετά επιτυχημένη.

Μένει φυσικά να δούμε πόσο κοντά θα βρίσκεται στο αυτοκίνητο που θ’ αποκαλύψει σε 22 ημέρες η Alfa Romeo το οποίο οι Alfisti, και όχι μόνο, περιμένουν πώς και πώς.

[Πηγή: corsaitalia.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube