Scoop: Ξεκίνησαν οι δοκιμές της Alfa Romeo Giulia 2016

Scoop: Ξεκίνησαν οι δοκιμές της Alfa Romeo Giulia 2016

Αυτές είναι οι πρώτες εικόνες της επερχόμενης Alfa Romeo Giulia 2016 πάνω σε «μουλάρι»… Maserati Ghibli.

Η νέα Alfa Romeo Giulia και μελλοντικός ανταγωνιστής των BMW 3 Series και Mercedes-Benz C-Class έκανε την εμφάνισή της.

Βέβαια το πρωτότυπο, που βρίσκεται στα πρώτα στάδια της εξέλιξής του, φορά τροποποιημένο αμάξωμα από Maserati Ghibli και αυτό έχει την εξήγησή του: Η Alfa Romeo δοκιμάζει την πισωκίνητη πλατφόρμα που θα υποστηρίξει τη νέα Giulia που αναμένεται στις αγορές στο δεύτερο μισό του επόμενου έτους.

Η Giulia, που περιγράφεται από επίσημα χείλη της Alfa Romeo πως είναι η «τέλεια ενσάρκωση του DNA (σ.σ. της Alfa)», θα φορά κάτω από το καπό μοτέρ που θα επιλέγει κάποιος από μια γκάμα ιταλικών 4κύλινδρων και 6κύλινδρων βενζίνης και ντίζελ.

     

Οι εκδόσεις της Giulia με τη χαμηλή και μέση ιπποδύναμη αναμένεται να αποδίδουν από το 4κύλινδρο μοτέρ τους μέγιστη ισχύ που θα κυμαίνεται από 105 έως 190 PS, ενώ τα πιο ισχυρά μοντέλα της γκάμας θα μπορούσαν να ανέβουν μέχρι και τους 330 PS.

Το κορυφαίο και πιο σπορ μοντέλο της γκάμας δε, με 6κύλινδρο βενζινοκινητήρα αναμένεται να αποδίδει ανάμεσα στα 400 και 500 άλογα. Το μοντέλο αυτό προφανώς και θα σημαίνεται ως Quadrifoglio Verde και θα κληθεί να σταθεί απέναντι στην BMW M3 και στην επερχόμενη Mercedes-Benz C63 AMG. Επιπλέον η έκδοση αυτή αναμένεται να διατεθεί έξτρα και σε τετρακίνητη έκδοση Q4.

Ο σχεδιασμός της νέας Giulia απ’ ό,τι φάνηκε και στο παρελθόν αποτελεί το μεγάλο βραχνά της Alfa Romeo. Σε δηλώσεις του ο Lorenzo Ramaciotti, υπεύθυνος σχεδιασμού της ιταλικής φίρμας, είχε επισημάνει ότι ο σχεδιασμός του αντικαταστάτη της Alfa 159 είναι η πιο σκληρή πρόκληση που αντιμετώπισε ποτέ η εταιρεία. «Υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες», είχε δηλώσει, »Έτσι ό,τι κάνουμε πρέπει να είναι αξιοσημείωτο και να αντέχει στο πέρασμα του χρόνου».

Μέσα στην καμπίνα του «μουλαριού» που δοκιμάζεται υπάρχουν στοιχεία από διάφορες μάρκες του ομίλου (όπως για παράδειγμα τιμόνι από Jeep), αλλά μπορεί κάποιος εύκολα να διακρίνει τον κωδικό του πρότζεκτ «Tipo 952» και οι πιο παρατηρητικοί το χειριστήριο του DNA, όπως το γνωρίζουμε από τις Giulietta και τις MiTo.



Η νέα πλατφόρμα που θα υποστηρίξει την Giulia, αλλά και η γκάμα των κινητήρων της θα προέλθουν από το συνολικό πλάνο αναγέννησης της Alfa που περιλαμβάνει το λανσάρισμα ακόμη επτά νέων μοντέλων μέχρι το 2018.

Μεταξύ των οκτώ μοντέλων του άμεσου μέλλοντος περιλαμβάνεται η αντικαταστάτρια της υφιστάμενης Giulietta, καθώς και η εκδοχή της σε Sportwagon, ένα μοντέλο μεγαλύτερο από την Giulia για να σταθεί απέναντι στην BMW 5 Series και στη Mercedes-Benz E-Class, δύο SUV, ένα ειδικό σπορ αυτοκίνητο περιορισμένης παραγωγής με πιθανή ονομασία 6C και η Sportwagon εκδοχή της Giulia.       

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube