Η νέα BMW M4 CS έχει 550 ίππους και 3,4” για το 0-100 km/h [video]

Η νέα BMW M4 CS έχει 550 ίππους και 3,4” για το 0-100 km/h [video]

M4 CS, έρχεται οργισμένη με 550 ίππους και κάμποσο ελάφρωμα ώστε να γεφυρώσει το κενό ανάμεσα στην Competition και τη CSL. Με 3,4” για το 0-100 και 302 km/h τελικής ταχύτητας.

Την περιμέναμε πώς και πώς κι επιτέλους, η νέα BMW M4 CS είναι εδώ για να τοποθετηθεί στη γερμανική γκάμα μεταξύ της Competition και της CSL.

Εάν είστε εξοικειωμένοι με τη M3 CS, θα ανακαλύψετε ότι η M4 CS μοιράζεται τα ίδια μηχανικά μέρη. Ο διπλά υπερτροφοδοτούμενος 6κύλινδρος σε σειρά αποδίδει κι εδώ 550 ίππους και 650 Nm. Μοιράζονται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος τετρακίνησης M xDrive κι ενός 8τάχυτου αυτόματου Steptronic.

Ο χρόνος στην Πράσινη Κόλαση λέει τα πάντα για τη νέα M4 CS και σε βάζει σε σκέψεις για το τι χρειαζόμαστε τη CSL

M4 CS

Η M4 CS έχει ελαφρώσει κατά 20 kg σε σχέση με τη M4 Competition χάρη στη χρήση πλαστικού ενισχυμένου με ανθρακονήματα σε πολλά τμήματα του αμαξώματος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η BMW M3 CS Touring βάζει στο μάτι το Audi RS4 Avant

Όπως το καπό, το μπροστινό σπόιλερ, τον πίσω διαχύτη, την κεντρική κονσόλα, τα χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων και διάφορα εσωτερικά διακοσμητικά. Τα στάνταρ καθίσματα M Carbon είναι ελαφρύτερα κι η BMW αφαίρεσε άλλα οκτώ kg από την εξάτμιση.

M4 CS

Σε συνδυασμό με τη βελτιωμένη ανάρτηση, το γερμανικό κουπέ βρίσκεται απίστευτα κοντά στον χρόνο που γυρίζει το Nürburgring η CSL. Η BMW σημείωσε επίσημο χρόνο 7'2199 —μόλις 1,5πιο αργά από την αναμφισβήτητα πιο σκληροπυρηνική και πανάκριβη CSL.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H BMW ψεύδεται για την ισχύ της M4 CSL: είναι ακόμα δυνατότερη [video]

Για να επιτύχετε βέβαια τέτοιους χρόνους, θα πρέπει να αγοράσετε τη M4 CS με πιο εστιασμένα ελαστικά, όπως τα Michelin Pilot Sport Cup2R. Ευτυχώς οι Γερμανοί δεν θα σας χρεώσουν παραπάνω αν τα επιλέξετε. Μπροστά φοράει 275/35R19 και πίσω 285/30R20, είτε σε χρυσές είτε σε μαύρες ζάντες.

M4 CS

Διάφορες CS πινελιές βρίσκονται διάσπαρτες στην καμπίνα, που είναι γεμάτη με δέρμα κι Alcantara. Τα εξωτερικά χρώματα περιορίζονται στο Riviera Blue ή στο Frozen Isle of Man Green και κάνουν όμορφη αντίθεση με τα ανθρακονήματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αποκτήστε μια BMW M4 CSL και μια 1000 RR για μόλις $3

Η μεγάλη μάσκα δεν έχει πλέον πλαίσιο για εξοικονόμηση βάρους, με κόκκινο περίγραμμα για να την ξεχωρίζετε από τις απλές M4. Η παραγωγή ξεκινά τον Ιούλιο με τις παραδόσεις να έρχονται αργότερα φέτος.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube