Η Aston Martin DBX αποκτά επιτέλους την καμπίνα που της αξίζει

Η Aston Martin DBX αποκτά επιτέλους την καμπίνα που της αξίζει

Η πληθωρική Aston Martin DBX καταργεί την αδύναμη έκδοση και θα προσφέρεται μόνο με τους 707 ίππους.

Η Aston Martin DBX ανανεώνεται, αποκτώντας πιο μοντέρνο εσωτερικό, αλλά θα είναι πλέον διαθέσιμη αποκλειστικά στην κορυφαία έκδοση DBX707, καταργώντας την έκδοση χαμηλότερης ισχύος του twin-turbo V8.

Αυτό έγινε διότι εκεί προσανατολίζονταν οι πωλήσεις έτσι κι αλλιώς. Τα δύο τρίτα των πωλήσεων Aston Martin DBX το 2023 και το 90% μέχρι στιγμής το 2024 αφορούσαν το ισχυρότερο μοντέλο. Οπότε οι Βρετανοί αποφάσισαν να βγάλουν τους υποψήφιους αγοραστές από το δίλημμα των 707 ή των 550 ίππων. Καταργήθηκε επίσης ο ήπια υβριδικός 6κύλινδρος σε σειρά που αφορούσε την κινεζική αγορά.

Φρεσκάρισμα για την Aston Martin DBX και πλέον η βρετανική γκάμα είναι όλη καινούργια

Aston Martin DBX

Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν τον Μάιο με τιμές αυξημένες κατά 5 έως 10% στις ευρωπαϊκές αγορές. Η καμπίνα στο ανανεωμένο βρετανικό SUV εμπνέεται πλέον από την DB12 και τη Vantage, καταργώντας την προηγούμενη διάταξη που χρησιμοποιήθηκε από το 2020 που πρωτοεμφανίστηκε το μοντέλο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H Aston Martin Vantage είναι το Safety Car της Formula 1

Μια νέα οθόνη αφής 10,25 ιντσών δεσπόζει στη μέση της κεντρικής κονσόλας σε σχήμα «καταρράκτη» και «τρέχει» λογισμικό infotainment των Βρετανών. Περιλαμβάνει λειτουργία mirroring του smartphone σας, αλλά και μια σουίτα χαρακτηριστικών ειδικά για εκτός δρόμου οδήγησης, όπως Hill Descent που ελέγχει την ταχύτητα που κατεβαίνετε κάποια πλαγιά.

Aston Martin DBX

Ένα μεγαλύτερο ταμπλό 12,3 ιντσών βρίσκεται μπροστά στα μάτια του οδηγού. Οι διακόπτες αφθονούν, ωστόσο, η διάταξή τους είναι τέτοια ώστε να «μη χαζεύουν» οι οδηγοί. Για αυτό κι έχουν πρόσβαση σε κουμπιά συντομεύσεων, που τους δίνουν γρήγορη πρόσβαση στις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες λειτουργίες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Lamborghini Urus και Aston Martin DBX, ίδια αποστολή

Οι χειρολαβές των θυρών έχουν αναδιαμορφωθεί κι οι αεραγωγοί έχουν φινιριστεί εκ νέου, ενώ υπάρχουν επιπλέον επιλογές για τα υλικά επένδυσης της πόρτας και του ταμπλό, καθώς κι η επιλογή ενός νέου ηχοσυστήματος Bowers & Wilkins με 23 ηχεία.

Aston Martin DBX

Οι εξωτερικές διαφοροποιήσεις είναι λιγότερες. Η ανανεωμένη DBX φορά το τελευταίο σήμα «Wings» της Aston Martin και διατίθενται σε νέα χρώματα. Οι χειρολαβές των θυρών τώρα «αυτοπαρουσιάζονται» ηλεκτρονικά καθώς πλησιάζετε το αυτοκίνητο κι οι εξωτερικοί καθρέφτες έχουν επανασχεδιαστεί, ενώ είναι πλέον χωρίς πλαίσιο.

Από κάτω, η Aston Martin έχει αλλάξει τα αμορτισέρ για βελτιωμένη «απόκριση κι ακρίβεια που κερδίζει την εμπιστοσύνη του οδηγού». Το σύστημα διεύθυνσης έχει επίσης ρυθμιστεί εκ νέου, για να διαφοποείται περισσότερο ανάλογα με το πρόγραμμα λειτουργίας που επιλέγει ο οδηγός.

Aston Martin DBX

Η ανανεωμένη DBX έρχεται να πλαισιώσει τις νέες DB12 και Vantage , ενώ σύντομα θα ακολουθήσει η αντικατάσταση της V12 DBS. Τότε, η Aston Martin θα μπορεί να υπερηφανευτεί ότι έχει φρεσκάρει όλη της την γκάμα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube