Πόση διαφορά κάνει το WLTP σε ένα Audi RS 3 Sportback; [video]

Πόση διαφορά κάνει το WLTP σε ένα Audi RS 3 Sportback; [video]

Δείτε τη σύγκριση μεταξύ δύο πανομοιότυπων μοντέλων του 2017 και του 2019.

Το βρετανικό carwow, θέλοντας να διαπιστώσει και στην πράξη αν οι αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων WLTP έχουν επηρεάσει τις επιδόσεις των αυτοκινήτων, οργάνωσε μια κόντρα μεταξύ δύο Audi RS 3 Sportback από το 2017 και το 2019 αντίστοιχα.

Να θυμίσουμε πως για λίγους μήνες προς τα τέλη του 2018, η Audi είχε σταματήσει την παραγωγή του RS 3 Sportback προκειμένου οι μηχανικοί της να βρουν τρόπο ο κινητήρας να ικανοποιήσει τις αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων. Τελικά η παραγωγή ξεκίνησε ξανά στις αρχές του 2019 με επεμβάσεις στο λογισμικό του κινητήρα, το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και την προσθήκη του φίλτρου μικροσωματιδίων.

Σε αντίθεση με τα VW Golf R και SEAT Leon Cupra  που φορούσαν τον τετρακύλινδρο 2.0 TSI, το RS 3 Sportback με τον πεντακύλινδρο 2.5 TFSI δεν επηρεάστηκε από την αλλαγή σε WLTP όσον αφορά τα επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Πιο συγκεκριμένα, η Audi ανακοινώνει την ίδια απόδοση 400 PS και 480 Nm ροπής και επιτάχυνση 0-100 km/h σε 4,1".

Audi

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Test drive: To "400άρι" Audi RS3 στην πίστα των Σερρών

Μένει να δούμε λοιπόν αν υπάρχει κάποια διαφορά στην απόδοση που ίσως έχει να κάνει με τη χαρτογράφηση του μοτέρ. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως στο παρακάτω βίντεο παίζουν σημαντικό ρόλο οι χρόνοι αντίδρασης των οδηγών, το βάρος τους και η διαφορά βάρους των οχημάτων λόγω εξοπλισμού (για παράδειγμα το ένα εκ των δύο RS 3 έχει ηλιοροφή που του προσθέτει 30 kg).

Όπως και να έχει το αποτέλεσμα έχει ενδιαφέρον καθώς εκτός από τις κόντρες στην ευθεία, τα μοντέλα μπήκαν και στο δυναμόμετρο το οποίο έδειξε διαφορές. Δείτε το βίντεο του Carwow:

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube