O Juan Pablo Montoya οδήγησε την Bugatti Chiron στο 0-400-0 km/h [video]

O Juan Pablo Montoya οδήγησε την Bugatti Chiron στο 0-400-0 km/h [video]

H Bugatti Chiron με τον Montoya χρειάστηκε 41” 96 για να πιάσει τα 400 km/h και να ακινητοποιηθεί εκ νέου, αλλά αυτό είναι μόνο το ένα μέρος της ιστορίας.

Το video που έδωσε στη δημοσιότητα η Bugatti και δείχνει τη θηριώδη Chiron με τον εξίσου θηριώδη κινητήρα W16 να πιάνει τα 400 km/h από στάση σε 32” 6, διανύοντας 3.112 m, ήταν μόνο μια πρόγευση από τις δυνατότητες του αυτοκινήτου.

Στα χέρια του χαρισματικού Juan Pablo Montoya, πρώην οδηγού της F1, της NASCAR και τώρα της IndyCar, η Chiron έθεσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα αυτοκίνητα παραγωγής για τη μέτρηση 0-400-0 km/h σε μόλις 41” 96.

Ο 41χρονος Κολομβιανός οδηγός αγώνων είχε στα χέρια του για δύο ημέρες τον Αύγουστο το hypercar των 1.500 ίππων και πέτυχε νέο προσωπικό ρεκόρ ταχύτητας πιάνοντας 420 km/h, δηλαδή οκτώ χιλιόμετρα παραπάνω από τον προηγούμενο ρεκόρ του που ήταν με μονοθέσιο της… IndyCar. Συνολικά, ο Montoya έπιασε το μαγικό αριθμό «400» όχι λιγότερο από 17 φορές και προκειμένου να το πετύχει φυσικά χρησιμοποίησε το ειδικό Top Speed Key, που αφήνει το αυτοκίνητο να ανέβει πάνω από τα 380 km/h.



Μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια που επεφύλαξε η Bugatti ήταν ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης του ρεκόρ, ο Montoya δεν ήταν ντυμένος… τουριστικά, αλλά φορούσε αγωνιστική φόρμα, κράνος και υποστήριξη HANS. Και ο Κολομβιανός εξηγεί το γιατί:

«Φυσικά, η Chiron είναι ένα αυτοκίνητο σούπερ σπορ που χρειάζεται να έχεις την προσοχή σου τεταμένη πίσω από το τιμόνι της. Την ίδια στιγμή, μου έδινε τέτοιο αίσθημα ασφάλειας και αξιοπιστίας, που ήμουν τελείως χαλαρός και πραγματικά διασκέδασα τις δύο αυτές ημέρες με το αυτοκίνητο».



Το run του ρεκόρ των 0-400-0 km/h αποτελεί μέρος ενός γενικότερου σχεδιασμού για να καταρρίψει η Chiron κάθε προηγούμενο ρεκόρ στα αυτοκίνητα παραγωγής το 2018. Η ταχύτητα που πρέπει να καταρρίψει ήταν τα 431 km/h που έχει πετύχει μια Veyron 16.4 Super Sport χωρίς περιοριστή ταχύτητας το 2010, αν και θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η Veyron World Record Edition (WRE) της οποίας η επίδοση ήρθε ύστερα από το ρεκόρ ήταν 415 km/h. Οπότε, το 2018, δεν αποκλείεται να δούμε τον Juan Pablo Montoya να βρίσκεται και πάλι πίσω από το τιμόνι της Chiron, όπως επισημαίνει ο ίδιος στο δελτίο Τύπου:

«Ελπίζω η Bugatti να με καλέσει στο run για το παγκόσμιο ρεκόρ με τη Chiron. Εν πάση περιπτώσει, εγώ θα σημειώσω την ημέρα στο ημερολόγιο για να μην βάλω τίποτα άλλο».
Και εμείς οι υπόλοιποι, θα δούμε το ρεκόρ των 0-400-0 στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης, όπου θα γίνει γη επίσημη προβολή του.

Ω τελική αναφορά να πούμε ότι ο Wolfgang Dürheimer, ο πρόεδρος της Bugatti, ανακοίνωσε ότι τα 300 από τα 500 αυτοκίνητα που είναι προγραμματισμένα να κατασκευαστούν έχουν ήδη πουληθεί. Οπότε η ζήτηση είναι σαφώς μεγαλύτερη από της Veyron. Βλέπετε, τα 300 κομμάτια έχουν πουληθεί από τον Φεβρουάριο του 2016 οπότε και λανσαρίστηκε η Chiron, ενώ τα 450 κομμάτια της Veyron τους πήρε μια δεκαετία.

 
 
 
 
 
 

[Πηγή Bugatti]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube