Δείτε τη Chiron να πιάνει τα 400 σε 32” 6 [video]

Δείτε τη Chiron να πιάνει τα 400 σε 32” 6 [video]

Να θυμίσουμε ότι η Bugatti Chiron ξεπερνά σε θεωρητική τελική ταχύτητα τα 450 km/h.

Αλήθεια, τι μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος σε μισό λεπτό; Ίσως να κατονομάσει 4-5 από τα αγαπημένα του αυτοκίνητα ή τα αγαπημένα του τραγούδια, ίσως και να σιγοτραγουδήσει το ρεφρέν από κάποιο από αυτά.

Εάν έχεις όμως μια Bugatti Chiron μέσα σε μισό λεπτό μπορείς να πιάσει τα 400. Άντε ίσως σου πάρει λιιίγο παραπάνω. Όχι πολύ! Μιας και η Chiron για να πιάσει τα 400 km/h από στάση χρειάζεται μόλις 32” 6.

Βέβαια, να θυμίσουμε ότι στη στάνταρ ρύθμιση η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 381 km/h, ενώ με το ειδικό κλειδί ενεργοποιείται το mode που το αυτοκίνητο μπορεί να ανέβει μέχρι τα 420, πέντε χιλιόμετρα παραπάνω απ’ ό,τι πέτυχε η Veyron Super Sport World Record Edition (WRE).

Θεωρητικά, η Chiron είναι ικανή χωρίς τον κόφτη να ξεπεράσει τα 450 km/h, όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο δοκιμαστής της Bugatti, Andy Wallace. Και αυτή θα ήταν μια επίδοση που θα ξεπερνούσε κατά 19 km/h αυτήν της Veyron Super Sport που πέτυχε χωρίς κόφτη το 2010. Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι δεν υπάρχουν τα κατάλληλα λάστιχα για την καταναλωτική υποστήριξη τέτοιων επιδόσεων.

Αλλά βλέποντας το video, η επιτάχυνση είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή από την τελική ταχύτητα της Chiron. Όπως βλέπετε, το αυτοκίνητο χρειάζεται 2,4” για να πιάσει τα 100 km/h, 6,5” για να πιάσει τα 200, 13,6” για να πιάσει τα 300 και να φτάσει στα 32,6” χτυπώντας τα 400 km/h.

Όσο για το τι μπορεί να κάνει το αυτοκίνητο στην καθημερινή χρήση, φρεσκάρετε τη μνήμη σας με τη δοκιμή μας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Bugatti Chiron των 420 km/h

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Υβριδική η επόμενη Bugatti Chiron

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ψάχνουν λάστιχα για την Bugatti Chiron

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τι γυρεύει η Chiron στο Nürburgring; [video]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ντοκιμαντέρ για την Bugatti Chiron από το National Geographic [video]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έτσι φτιάχνεται η Bugatti Chiron των 1.500 ίππων

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έτσι διασφαλίζει η Bugatti ότι δεν θα διαλυθεί ο κινητήρας W16 της Chiron στο Nürburgring [video]

[Πηγή Bugatti]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube