Αποχωρεί ο υπεύθυνος για το αυτοκίνητο της Apple

Αποχωρεί ο υπεύθυνος για το αυτοκίνητο της Apple

Ο Steve Zadesky, επικεφαλής του προγράμματος εξέλιξης του αυτοκινήτου της Apple, φεύγει για προσωπικούς λόγους.

Ο Zadesky δεν αποχωρεί λόγω της επίδοσής του στην προώθηση του προγράμματος, λέει το Bloomberg επικαλούμενο πηγή μέσα από την εταιρεία.

Η αλλαγή του υπευθύνου δεν έχει αλλάξει τα σχέδια της Apple για την εξέλιξη του δικού της αυτοκινήτου, υποστηρίζει η ίδια πηγή, ενώ την αποχώρηση του Zadesky επιβεβαίωσε και η Wall Street Journal. H ίδια η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία.

Παρότι δεν έχει ποτέ παραδεχτεί ότι εξελίσσει αυτοκίνητο, η Apple έχει φτιάξει μια ομάδα που περιλαμβάνει μηχανολόγους και ειδικούς στην τεχνολογία μπαταριών και τη ρομποτική, για να δουλέψει πάνω στο πρόγραμμα, με στόχο το αυτοκίνητο να μπει σε παραγωγή έως το 2020.

Ο Zadesky (φωτ. επάνω), που είχε ηγηθεί των ομάδων εξέλιξης των πρώτων iPod και iPhone, είχε οριστεί επικεφαλής του Project Titan, για το αυτοκίνητο της Apple, από το 2014. Ο Zadesky, που σπούδασε μηχανολογία, είχε εργαστεί στη Ford και λέγεται ότι είχε το ελεύθερο να φτιάξει μια ομάδα έως και 1.000 ατόμων, παίρνοντας άτομα κι από άλλες δραστηριότητες της Apple. Λέγεται επίσης ότι «έκλεψε» στελέχη κι από την Tesla, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει το ηλεκτρικό SUV Model X της εταιρείας.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η ομάδα της Apple αντιμετώπισε δυσκολίες στην εξέλιξη, με κάποιους να εκτιμούν ότι οι διορίες είναι ανέφικτες.

Ο CEO της Apple, Tim Cook, επισκέφτηκε τα κεντρικά της BMW το 2014 και στελέχη της Apple γύρισαν το εργοστάσιο της Λειψίας για να δουν πώς φτιάχνεται το ηλεκτρικό BMW i3, αναφέρει το Reuters.

Οι συνομιλίες με την BMW δεν οδήγησαν σε αποτέλεσμα, διότι η Apple φαίνεται πως θέλει να εξελίξει μόνη της αυτοκίνητο. Επίσης η BMW δεν είναι πρόθυμη να μοιραστεί την τεχνογνωσία της διότι δεν θέλει να καταλήξει απλός προμηθευτής του γίγαντα της ηλεκτρονικής. Πηγή όμως επιμένει ότι οι συνομιλίες μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών μπορεί να επαναληφθούν.

Ως γνωστόν, η Apple ήδη συνεργάζεται με αυτοκινητοβιομηχανίες μέσω του προγράμματος CarPlay για συνεργασία του iPhone με το σύστημα infotainment του αυτοκινήτου (φωτ. κάτω).

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube