H Ford σε συζητήσεις με την Google για την κατασκευή αυτόνομων αυτοκινήτων

H Ford σε συζητήσεις με την Google για την κατασκευή αυτόνομων αυτοκινήτων

Γίνονται συζητήσεις σε υψηλό επίπεδο ώστε η Ford να αναλάβει την κατασκευή του αυτοκινήτου χωρίς οδηγό της Google.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Automotive News, η Ford και η Google συζητούν σε υψηλό επίπεδο για την υπογραφή συμβολαίου κατασκευής του αυτόνομου αυτοκινήτου της Google από τη Ford. Οι πηγές λένε πως η σχετική συμφωνία είναι σε εξέλιξη «για κάμποσο καιρό».

Μιλώντας στην εφημερίδα, εκπρόσωπος της Ford δεν θέλησε να επιβεβαιώσει ούτε να διαψεύσει τα περί συμφωνίας, λέγοντας: «Συνεργαζόμαστε με πολλές εταιρείες τεχνολογίας σε όλο τον κόσμο. Κρατάμε τις συζητήσεις αυτές μυστικές για προφανείς λόγους ανταγωνισμού και δεν σχολιάζουμε υποθετικά σενάρια».

Εκπρόσωπος της Google δήλωσε ότι η εταιρεία του δεν σχολιάζει φήμες, όμως πριν λίγο καιρό ο συνιδρυτής της Google, Sergey Brin, είχε πει ότι η εταιρεία έψαχνε για συνεργασίες με αυτοκινητοβιομηχανίες.

Ο πρώην επικεφαλής της Ford, Alan Mulally, και ο πρώην επικεφαλής της Hyundai Αμερικής, John Krafcik, έχουν και οι δύο πάει πρόσφατα στην Google. Ο Mulally είναι στο ΔΣ της Google, ενώ ο Krafcik έχει προσληφθεί ως επικεφαλής του προγράμματος εξέλιξης του αυτοκινήτου χωρίς οδηγό.

Η επίσημη αναγγελία της συμφωνίας μπορεί να γίνει ακόμη και τον Ιανουάριο, στην Έκθεση Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών (CES) του Las Vegas.

Η ενδεχόμενη συμφωνία μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μια νέα κοινοπραξία, που θα είναι νομικά ξεχωριστή από τη Ford ώστε να απαλλάσσεται η εταιρεία από τυχόν ευθύνες που μπορεί να οδηγήσουν σε μηνύσεις και διώξεις. Η συμφωνία πιθανώς θα είναι και μη-αποκλειστική, πράγμα που σημαίνει ότι η Google θα μπορεί να διαπραγματευτεί κι άλλες συμφωνίες με κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Ενώ η Google θα έχει πρόσβαση στις παραγωγικές δυνατότητες της Ford, η Ford θα ωφεληθεί από την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης και την εξέλιξη λογισμικού της Google.

Οι φήμες ήθελαν την Google να θέλει να εξελίξει το δικό της αυτόνομο αυτοκίνητο από το 2013, όμως μόλις πέρσι παρουσίασε το πρώτο της αντίστοιχο πρωτότυπο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube