Κινέζοι αποκτούν το 5% της Tesla

Κινέζοι αποκτούν το 5% της Tesla

Πάνω από €1,6 δισ. κόστισε η εξαγορά του 5% της Tesla από την κινεζική επενδυτική εταιρία Tencent Holdings.

Η Tesla διέθεσε μετοχές της εν όψει του λανσαρίσματος του νέου Model 3 και περίπου 8,2 εκατ. από αυτές, νούμερο που αντιστοιχεί σε ποσοστό 5%, αγοράστηκαν από την κινεζική Tencent Holdings.

Η Tencent ιδρύθηκε το 1998, και σήμερα είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες υψηλής τεχνολογίας της Ασίας. Ένα από τα πιο διάσημα προϊόντα της είναι η εφαρμογή WeChat για smartphones. Και δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αφού έχει επενδύσει μεταξύ άλλων στην NextEV από τη Σανγκάη, η οποία πλέον ονομάζεται Nio και έχει έδρα στις ΗΠΑ, δίπλα στην Tesla, και στην Future Mobility, στην πόλη Shenzhen.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Tesla Model Y: Tο μεσαίο ηλεκτρικό crossover του 2018

Επιπλέον η Tencent έχει επενδύσει στην Didi Chuxing, το Νο 2 της παγκόσμιας αγοράς μετακινήσεων πίσω από την Uber, αλλά και στην Lyft, τον βασικό ανταγωνιστή της Uber στις ΗΠΑ. Με την εξαγορά του 5% της Tesla η Tencent γίνεται ο 5ος μεγαλύτερος μέτοχος της αμερικανικής εταιρίας, μετά από τον ιδρυτή της Elon Musk που κατέχει το 21%, και τις εταιρίες Fidelity, Baillie Gifford και T. Rowe Price.

[Πηγή: Automotive News]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube