Η Apple επενδύει ένα δισ. δολάρια σε κινεζική εταιρεία για το ηλεκτρικο αυτοκίνητο

Η Apple επενδύει ένα δισ. δολάρια σε κινεζική εταιρεία για το ηλεκτρικο αυτοκίνητο

Η Apple δείχνει τις προθέσεις της σχετικά με την αγορά αυτοκινήτου επενδύοντας ένα δισεκατομμύριο σε εταιρεία car sharing.

Η επένδυση της Apple στην Didi Chuxing Technology ανακοινώθηκε πριν λίγα 24ωρα και έρχεται σε συνέχεια της ανακοίνωσης της συνεργασίας της GM με την εταιρεία Lyft. Η Didi είναι η μεγαλύτερη εταιρεία car sharing στην Κίνα, η οποία έχει το 90% της αγοράς υπό τον έλεγχό της, με 11 εκ. μισθώματα καθημερινά.

Η GM έχει ανακοινώσει ότι είναι έτοιμη από τις αρχές του επόμενου χρόνου να προσφέρει υπηρεσίες car sharing με ηλεκτρικά αυτόνομα οχήματα. Και όπως φαίνεται από την επένδυσή της στην Didi, η Apple έχει ανάλογα σχέδια. Ενώ η Google και η Uber κάνουν το ίδιο.

O CEO της Apple, Tim Cook, δήλωσε στο Reuters: «Η επένδυση θα βοηθήσει να διευρύνουμε την παρουσία μας σε αυτή την πολύ σημαντική αγορά. Είναι μία σειρά στρατηγικών επιλογών που μας οδήγησαν σε αυτήν. Θα έχουμε την δυνατότητα να μάθουμε περισσότερα για συγκεκριμένους τομείς της κινεζικής αγοράς, θα έχουμε την ευκαιρία στενής συνεργασίς των δύο εταιρειών και πιστεόυμε ότι στο μέλλον θα κάνουμε την απόσβεση».

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι στόχος της Apple είναι να μάθει τι ακριβώς σημαίνει να κινείσαι με αυτοκίνητο στην Κίνα. Δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες για την συμφωνία, αλλά το ρεπορτάζ αναφέρει ότι αφορά στην από κοινού εξέλιξη τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης, και ενδεχομένως ενός νέου αυτοκινήτου. Πιο άμεσα, αναμένεται η Didi να χρησιμοποιήσει για τις υπηρεσίες της το Apple Pay.  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube