Ηλεκτροκίνηση και χειροκίνητο σασμάν, στο μέλλον της Pagani

Ηλεκτροκίνηση και χειροκίνητο σασμάν, στο μέλλον της Pagani

Η Pagani θα υποκύψει στην ηλεκτροκίνηση. Αλλά ο αντικαταστάτης της Huayra θα έχει χειροκίνητο σασμάν.

Ο Horacio Pagani μιλά για το μέλλον της μάρκας του. Και παραδέχεται ότι δεν μπορεί να αποφύγει την ηλεκτροκίνηση. Όπως και να μην εξετάσει σοβαρά την διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση για αυτοκίνητα με χειροκίνητο σασμάν.

Μια ομάδα 20 ανθρώπων, όπως αποκάλυψε ο ιδρυτής και αφεντικό της Pagani εργάζονται για την εξέλιξη του πρώτου ηλεκτρικού hypercar της μάρκας. Το οποίο θα είναι στην αγορά περίπου το 2025. Αλλά και ένα καινούριο μοντέλο, ως αντικαταστάτης της Huayra εξελίσσεται παράλληλα. Το οποίο θα μπορεί να παραγγελθεί και με χειροκίνητο κιβώτιο, επιλογή που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στη Huayra.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε την Pagani Huayra στα ιταλικά βουνά [video]

Η συνεργασία με τη Mercedes-AMG θα συνεχιστεί και ο κινητήρας θα είναι V12 biturbo. Ο Horacio Pagani λέει ότι η εταιρεία του θα συνεχίσει να προσφέρει βενζινοκινητήρες μέχρι όσο θα υπάρχει ζήτηση για αυτούς, όσο μικρή κι αν είναι. Έχει άλλωστε την πολυτέλεια να κάνει κάτι τέτοιο μια μικρή εταιρεία που φτιάχνει πανάκριβα tailor made μοντέλα για κάποιες εκατοντάδες υπερπλούσιων πελατών σε όλο τον κόσμο. Και ενώ εξετάζει την ηλεκτροκίνηση, δεν βλέπει την υβριδική τεχνολογία μέσα στο πλάνο του αυτοκινήτου που θα διαδεχθεί την Huayra.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Υπηρεσία αποκατάστασης Pagani, δίνει δεύτερη νιότη στις δημιουργίες του Horacio

Ο Horacio Pagani απέκλεισε το ενδεχόμενο η εταιρεία του να αναπτύξει ή να αγοράσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, εξηγώντας ότι οι δημιουργίες του είναι «παιχνίδια» τα οποία οι ιδιοκτήτες τους χρησιμοποιούν όχι όταν πρέπει να μετακινηθούν αλλά μόνο όταν θέλουν να οδηγήσουν. Από την πρώτη Zonda μέχρι και σήμερα η Pagani έχει γκάμα ενός μοντέλου κάθε φορά, αλλά φαίνεται ότι αυτό θα αλλάξει όταν το ηλεκτρικό μοντέλο και ο αντικαταστάτης της Huayra θα παράγονται ταυτόχρονα.

Πηγή Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube