Νέα Pagani Zonda HP Barchetta [video]

Νέα Pagani Zonda HP Barchetta [video]

Η Pagani Zonda HP Barchetta που αποκαλύφθηκε μόλις στο Pebble Beach 2017 θα είναι προφανώς η τελευταία Zonda. Λέμε, τώρα!

Μόλις τρία κομμάτια από την HP Barchetta θα βγουν από τη «γραμμή παραγωγής» της Pagani, με τη μία από αυτές να εντάσσεται χωρίς χρονοτριβή στην προσωπική συλλογή του αφεντικού, Horacio Pagani.

Να σημειώσουμε ότι παραδόξως η HP Barchetta είναι μια από τις πιο άγριες Zonda που έχουν κατασκευαστεί. Το πιο σημαντικό όμως ανάμεσα στην Barchetta και στις άλλες Zonda είναι το κομμένο παρμπρίζ, που αλλάζει τελείως το ντιζάιν του αυτοκινήτου.

Όσον αφορά το σχεδιασμό και την υλοποίηση, το αυτοκίνητο φαίνεται ένα «κολλάζ» από κομμάτια άλλων one-off Zonda 760, με το καπό, τα πίσω φανάρια και τα καλύμμετα των πίσω τροχών να είναι ίδια με της Zonda ZoZo. Στα υπόλοιπα, η HP Barchetta έχει το στιλ του ανθρακονημάτινου scoop στην οροφή, την πτέρυγα και το διαχύτη της Zonda Cinque. Επιπλέον, οι ανασχεδιασμένες ζάντες είναι φινιρισμένες σε μπλε στη μια μεριά και σε χρυσαφί από την άλλη, ενώ το πακέτο συμπληρώνει ένα εκθαμβωτικά άσπρο εσωτερικό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Η Pagani Zonda ποτέ δεν πεθαίνει [video]

Ο Pagani είχε πει ότι μία από τις τρεις Zonda Tricolore θα ήταν η τελευταία Zonda και πράγματι ήταν για κάμποσο καιρό αφότου βγήκε από το εργοστάσιο το 2011. Ωστόσο, ελάχιστα αργότερα, ενθουσιώδεις πελάτες απ’ όλο τον κόσμο, με πολύ παχύ πορτοφόλι, άρχισαν να παραγγέλνουν one-off αυτοκίνητα, δημιουργώντας ουσιατικά τη Σειρά 760 που κρατά ζωντανή τη Zonda μέχρι σήμερα.

Λέτε η HP Barchetta να γράφει τους τίτλους του τέλους για τη Zonda; Μπα, δεν νομίζουμε. Οι τίτλοι τέλους θα μπουν μαζί με το τέλος των παραγγελιών. Όσο υπάρχουν πελάτες που θα θέλουν μια 760 σχεδιασμένη μόνο γι’ αυτούς, η Zonda θα συνεχίζει να ζει

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube