Αποκάλυψη: Η νέα λιμουζίνα του Πούτιν! [video]

Αποκάλυψη: Η νέα λιμουζίνα του Πούτιν! [video]

Η θωρακισμένη ρωσική λιμουζίνα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο της στην ορκωμοσία του Πούτιν.

Η μεταφορά των Αμερικανών προέδρων για μικρές αποστάσεις μέσα σε θωρακισμένες, ηλεκτρονικά πανίσχυρες κάστομ Cadillac, που αντέχουν μάλιστα και σε χημικές επιθέσεις, είναι γνωστές και δημοφιλείς. Αλλά πλέον και ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει το δικό του, νέο «Κτήνος», παράγωγο του πρότζεκτ «Kortezh». 

Ένα αυτοκίνητο που με τη γλώσσα των αριθμών αντιπροσωπεύει μήκος 6,6 m και βάρος 6,5 τόνους. Τώρα, αν προβληματιστήκατε για το πού θα παρκάρει, δεν υφίσταται τέτοιο πρόβλημα. Αφενός η αστυνομική συνοδεία σε αυτή την περίπτωση θα του εξασφαλίσει τα απαραίτητα μέτρα, ενώ στην ακραία περίπτωση που δεν τα καταφέρει, θα μπορούσε να αναλάβει την εξασφάλισή τους η ρωσική πολεμική αεροπορία, κάνοντάς τα όλα ίσωμα…

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ ZiL: Ο απόλυτος κομμουνιστής κατασκευαστής

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέο Αυτοκίνητο Παρελάσεων Hongqi L5 [videos]

Όπως καταλαβαίνεται, μεγάλο μέρος από το βάρος της λιμουζίνας ανήκει στην ισχυρή θωράκιση των μεταλλικών επιφανειών αυτοκινήτου, τα αλεξίσφαιρα κρύσταλλα και τις διάφορες, άλλες θωρακίσεις που απαιτούνται για τη ασφάλεια του Ρώσου προέδρου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πόσο κοστίζουν ανά λεπτό οι μετακινήσεις του προέδρου των ΗΠΑ; [video]

Το εθνικό ρωσικό δελτίο ειδήσεων, Rossiyskaya Gazeta, αναφέρει ότι η λιμουζίνα Kortezh κινείται από έναν «turbo-bomber» 4,4 λίτρων ο οποίος είναι πιθανόν να είναι V8. Η ισχύς του κινητήρα είναι 605 PS και συνδυάζεται με αυτόματο σασμάν εννέα ταχυτήτων. Αν και λέγεται ότι ήδη εξελίσσεται ένα 12κύλινδρο μοτέρ για το προεδρικό αυτοκίνητο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πωλείται η Mercedes-Benz S600 Pullman Guard του Putin

Όπως είχαμε αναφέρει σε παλιότερη δημοσίευσή μας, η Porsche Design εξουσιοδοτήθηκε κατά τα πρώτα στάδια της εξέλιξης της λιμουζίνας, η οποία φέρνει λίγο σε Rolls-Royce Phantom από ορισμένες οπτικές γωνίες. 

Κατασκευασμένο τελικά από τον εθνικό κατασκευαστή Sollers, το Kortezh έκανε την πρεμιέρα του χθες κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας του Πούτιν στο Κρεμλίνο, αν και η αρχικά προγραμματισμένη παράδοση ήταν για το 2017. Η ρωσική προεδρία χρησιμοποιούσε κατά τις τελευταίες δεκαετίες Mercedes-Benz S-Class, οπότε η χρήση μιας λιμουζίνας εγχώριας παραγωγής είναι ένα σημείο υπερηφάνειας για τον Πούτιν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Για τη ZiS-110 του Πατερούλη ζητούν 8,5 εκατ. [video] 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τα αυτοκίνητα των πιο διαβόητων δικτατόρων

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, θα κατασκευαστούν τουλάχιστον 100 Kortezh για κυβερνητική χρήση, στα οποία θα περιλαμβάνονται μπερλίνες κανονικού μεγέθους, SUV, μεταφοράς προσωπικού και αυτοκίνητα παρελάσεων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Κτήνος του Obama δεν μασάει με τίποτα; [video]

Αλλά υπάρχουν και σχέδια για την κατασκευή αυτοκινήτων για τους κοινούς θνητούς, με τιμή που θα ξεκινά από τα έξι εκατομμύρια ρούβλια ή €80.000. Οι πωλήσεις των Kortezh ΙΧ θα ξεκινήσουν το 2019, με την παραγωγή να περιορίζεται στα 200 αυτοκίνητα, διασφαλίζοντας την αποκλειστικότητα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Να πώς οι Μυστικές Υπηρεσίες μεταφέρουν τα αυτοκίνητα του Trump

Από την άλλη μεριά, ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump ακόμη βολεύεται με το «The Beast» του 2009, αλλά ήδη η General Motors έχει σχεδόν ολοκληρώσει την αναθεωρημένη έκδοση της προεδρικής Cadillac. Την ορκωμοσία του πάντως δεν την πρόλαβε, οπότε προσδοκά να το κάνει στη δεύτερη θητεία του –αν υπάρξει.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube