H BYD φτιάχνει δικά της πλοία για να μεταφέρει τα μοντέλα της

H BYD φτιάχνει δικά της πλοία για να μεταφέρει τα μοντέλα της

H BYD φτιάχνει δικά της πλοία για να μεταφέρει τα αυτοκίνητά της και να κατακτήσει τον πλανήτη.

BYD

Η BYD φιλοδοξεί να κατακτήσει τον κόσμο της αυτοκίνησης και για να μεταφέρει τα αυτοκίνητα που παράγει, κατασκευάζει τα δικά της πλοία. Τώρα, το πρώτο της Ρο-Ρο, με το όνομα Explorer 1, ολοκλήρωσε δοκιμή επτά ημερών στη θάλασσα, στο Yantai της Shandong.

Η Guangzhou Shipbuilding International, θυγατρική της China State Shipbuilding Corporation, ξεκίνησε την κατασκευή του πλοίου της BYD με χωρητικότητα 7.000 αυτοκινήτων στη Nansha στην αρχή της χρονιάς.

Η κατάκτηση του πλανήτη από τα κινεζικά αυτοκίνητα περνάει από τη ναυτιλία. Η BYD κάνει το πρώτο βήμα

Τον Οκτώβριο του 2022 κυκλοφόρησε η είδηση ότι θυγατρική της BYD προχώρησε σε παραγγελία οκτώ πλοίων Ρο-Ρο χωρητικότητας 7.000 αυτοκινήτων, με συνολικό κόστος €650 εκατομμύρια.

BYD

Η είδηση επιβεβαιώθηκε και μάλιστα τα έξι από τα οκτώ έχουν αρχίσει να κατασκευάζονται, με την επιλογή να προστεθούν δύο ακόμα, ανεβάζοντας τα πλοία της BYD σε δέκα συνολικά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέο BYD Yangwang U8, πραγματικό αμφίβιο [video]

Αυτό που κάνει τα συγκεκριμένα PCTC ξεχωριστά είναι η υιοθέτηση ενός συστήματος πρόωσης διπλού καυσίμου, LNG και μαζούτ, που σηματοδοτεί μια αξιοσημείωτη κίνηση προς λύσεις καθαρότερης μετακίνησης στις θαλάσσιες μεταφορές. Επιπλέον, το Explorer 1 ενσωματώνει σύστημα μπαταρίας και γεννήτρια άξονα για πρώτη φορά.

BYD

Ο σχεδιασμός του πλοίου περιλαμβάνει επίσης διάφορα οικολογικά χαρακτηριστικά, όπως συσκευές εξοικονόμησης ενέργειας, μέτρα μείωσης της οπισθέλκουσας κι αντιρρυπαντική βαφή. Έχει μήκος 200 m, πλάτος 38 m, βύθισμα 9 m και ταχύτητα ταξιδίου 18,5 knots (34,3 km/h).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ BYD Sea Lion 07, νέο ηλεκτρικό crossover

Η στρατηγική επένδυση στα ναυτιλιακά ζητήματα ευθυγραμμίζεται με την επεκτεινόμενη παρουσία της BYD στις αγορές εκτός Κίνας. Μόνο τον Νοέμβριο του 2023, η BYD πέτυχε ένα αξιοσημείωτο μηνιαίο υψηλό στις εξαγωγές αυτοκινήτων, φτάνοντας τα 30.629 ηλεκτρικά οχήματα. 

BYD

Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, οι συνολικές εξαγωγές της φιλόδοξης κινεζικής φίρμας ανήλθαν στις 206.679 μονάδες, κάτι που αντιπροσωπεύει τετραπλασιασμό σε σύγκριση με πέρυσι. Η λειτουργία των πλοίων Ρο-Ρο θα αποτελέσει βασικό συστατικό της προσπάθειας των Κινέζων να κατακτήσουν τον πλανήτη.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube