Οι πλούσιοι καλά κρατούν: Η Rolls-Royce έκανε χρονιά-ρεκόρ

Οι πλούσιοι καλά κρατούν: Η Rolls-Royce έκανε χρονιά-ρεκόρ

Η Cullinan ήταν το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις το 2023 κι οι Ηνωμένες Πολιτείες η μεγαλύτερη αγορά της εταιρείας.

Rolls-Royce

Η οδήγηση μιας Rolls-Royce αναδύει μια αδιαμφισβήτητη αύρα πλούτου και πολυτέλειας και περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ θέλησαν τη χρονιά που μας πέρασε να γευτούν αυτή την ατμόσφαιρα. Η πολυτελής μάρκα έκανε το 2023 την καλύτερη χρονιά της ιστορίας της.

Παρέδωσε 6.032 οχήματα, δηλαδή 11 περισσότερα από το 2022, αποδεικνύοντας ότι η παγκόσμια κρίση, το τεταμένο οικονομικό περιβάλλον κι οι πολεμικές συρράξεις αποτελούν ευκαιρία ώστε οι πλούσιοι να γίνουν πλουσιότεροι.

Κρίση; Τόσο το καλύτερο, λέει η Rolls-Royce κι ανακοινώνει ότι ποτέ δεν πούλησε περισσότερα αυτοκίνητα από το 2023

Σε αντίθεση με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, η Rolls-Royce δεν αναλύει τα νούμερα πωλήσεων ανά μοντέλο. Αρκέστηκε μόνο στο ότι το SUV Cullinan ήταν το μοντέλο της με τις περισσότερες ταξινομήσεις το 2023, κάτι που είχε συμβεί και την προηγούμενη χρονιά. Η Ghost βρέθηκε στη δεύτερη θέση.

Rolls-Royce

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν η μεγαλύτερη αγορά της Rolls-Royce στον κόσμο το 2023, με την Κίνα να ακολουθεί στη δεύτερη θέση. Η πολυτελής αυτοκινητοβιομηχανία σημείωσε επίσης ρεκόρ πωλήσεων στην Ευρώπη και τις περιοχές Ασίας-Ειρηνικού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Κινέζος «πάρκαρε» την Rolls-Royce Ghost στη βεράντα του, στον 44ο όροφο! [video]

Πολλοί αγοράζουν μια Rolls-Royce για να νιώθουν ξεχωριστοί. Είναι χαρακτηριστικό ότι καμία από τις 6.032 Rolls δεν ήταν εργοστασιακών προδιαγραφών. Κάθε αγοραστής επωφελήθηκε από το πρόγραμμα εξατομίκευσης Bespoke της εταιρείας που επιτρέπει στους πελάτες να προσαρμόσουν τα αυτοκίνητα στο προσωπικό τους στιλ.

Rolls-Royce

Η Rolls-Royce έκανε μερικές αλλαγές στην γκάμα της πέρυσι. Η βρετανική φίρμα διέκοψε την παραγωγή τής κουπέ Wraith και της κάμπριο Dawn το 2023.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Rolls-Royce Spectre, μόνο 10 φορές επαναφόρτιση τον χρόνο

Πρόσθεσε επίσης την αμιγώς ηλεκτρική Spectre και παρέδωσε το πρώτο αυτοκίνητο σε πελάτη το φθινόπωρο που μας πέρασε. Οι Βρετανοί έχουν ήδη συγκεντρώσει αρκετές παραγγελίες ώστε ο χρόνος αναμονής να ξεπερνάει το ένα έτος.

Rolls-Royce

Η εταιρεία επιδιώκει επίσης να επεκτείνει το εργοστάσιό της. Σύμφωνα με τη Rolls-Royce: «Η νέα επέκταση θα είναι εξαιρετικά βιώσιμη και σε μεγάλο βαθμό αόρατη στο επίπεδο του εδάφους».

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube