Hongqi E-HS9, κινεζική απόβαση στη γερμανική αγορά, τρέμε X7

Hongqi E-HS9, κινεζική απόβαση στη γερμανική αγορά, τρέμε X7

Το Hongqi E-HS9, η απάντηση της Κίνας στη Rolls-Royce, αρχίζει να πωλείται στη γερμανική αγορά.

Από πολλές απόψεις, η Γερμανία είναι το επίκεντρο των σύγχρονων πολυτελών οχημάτων, με μάρκες όπως η Audi, η BMW, η Mercedes κι η Porsche να θέτουν τα πρότυπα στις περισσότερες κατηγορίες. 

Ακόμη κι οι πιο διάσημες μάρκες της Αγγλίας ανήκουν σε γερμανικούς ομίλους αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων των Rolls-Royce και Bentley. Έτσι, φαίνεται φυσικό για το Hongqi E-HS9 να εισέλθει στη γερμανική αγορά και να διεκδικήσει ένα μερίδιο από τα φώτα της δημοσιότητας.

Το Hongqi E-HS9 ανήκει στην κινεζική εταιρεία που συχνά αποκαλείται «η Rolls-Royce της Κίνας» για τα πολυτελή οχήματά της. Ανήκει στη FAW, τη δεύτερη μεγαλύτερη κρατική αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας.

Η ποιότητα κι η πολυτέλεια είναι συνώνυμα των Γερμανών; Το Hongqi E-HS9 φιλοδοξεί να αλώσει τη γερμανική αγορά

Hongqi E-HS9

Το 2018, η FAW προσέλαβε τον Giles Taylor, πρώην επικεφαλής σχεδιαστή της Rolls-Royce. Η επίδραση του Taylor είναι εμφανής στο ηλεκτρικό SUV Hongqi E-HS9, του οποίου η σχεδίαση υπαινίσσεται την προηγούμενη δουλειά του στην Cullinan.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέο Hongqi E-HS9: Η κινεζική κόπια της Rolls-Royce φτάνει στη Νορβηγία

Έχοντας ήδη καθιερώσει την παρουσία του σε ορισμένες ευρωπαϊκές αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Νορβηγίας από το 2022, της Δανίας και της Ισλανδίας, η πώληση του Hongqi E-HS9 στη Γερμανία φαντάζει απόλυτη φυσιολογική.

Hongqi E-HS9

Το πολυτελές SUV προσφέρει ελκυστική σχεδίαση μαζί με διάταξη τριών σειρών καθισμάτων και φιλοξενεί επτά επιβάτες. Θα είναι διαθέσιμο με δύο μπαταρίες. Η πρώτη μπορεί να αποθηκεύσει 99 kWh, παρέχοντας στους οδηγούς αυτονομία έως και 465 km κατά WLTP.

Η δεύτερη επιλογή, αποκλειστικά για την ευρωπαϊκή αγορά, προσφέρει μεγαλύτερη μπαταρία 120 kWh, επεκτείνοντας την αυτονομία του Hongqi E-HS9 στα 515 km με μία μόνο φόρτιση.

Hongqi E-HS9

Ο ρυθμός φόρτισης στα 140 kW δεν είναι ιδιαίτερα αυξημένος, με την εταιρεία να δηλώνει ότι το E-HS9 μπορεί να ανακτήσει 100 km αυτονομίας σε 10'. Πού χωράνε όλες αυτές οι μπαταρίες; Με μήκος 5.209 mm, είναι μακρύτερο από την BMW X7.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μοντέλο με τη μεγάλη μπαταρία διαθέτει έξι κι όχι επτά θέσεις. Δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην πολυτέλεια, όχι πως θα σας λείψει εξοπλισμός στο «μικρό».

Hongqi E-HS9

Ως η παλαιότερη μάρκα αυτοκινήτων της Κίνας, η Hongqi έχει μεγάλη εμπειρία κι απύθμενες φιλοδοξίες για το μέλλον. Σχεδιάζει να αρχίσει την πώληση νέων μοντέλων στη Σουηδία έως το τέλος του 2024. Όπλο της θα είναι σε κάθε περίπτωση η ελκυστική τιμή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ «Τσάμπα» το Hongqi E-HS9 στην Ευρώπη

Στη γερμανική αγορά, το Hongqi E-HS9 ξεκινά από τα €80.000, ενώ η έκδοση Exclusive Long Range από τα €102.995. Για σύγκριση, θα χρειαστείτε τουλάχιστον €103.000 για τη θερμική BMW X7.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube