Επίσημη παρουσίαση Kia EV5, φθηνότερο από το Tesla Model Y

Επίσημη παρουσίαση Kia EV5, φθηνότερο από το Tesla Model Y

Το Kia EV5 είναι ένα νέο ηλεκτρικό οικογενειακό SUV που κατασκευάζεται στην Κίνα και τώρα ξεκινά τη διεθνή του καριέρα. Η Αυστραλία κι η Ταϊλάνδη είναι οι πρώτες αγορές που θα καταφτάσει.

Το Kia EV5 είναι το πρώτο μοντέλο των Κορεατών που κατασκευάζεται στην Κίνα. Έκανε το ντεμπούτο του στην ασιατική χώρα στα τέλη του περασμένου έτους και τώρα ξεκινά τη διεθνή του καριέρα. Πρώτοι προορισμοί του η Ταϊλάνδη κι η Αυστραλία.

Σαφώς επηρεασμένο από τον μεγαλύτερο αδερφό του, το EV9, το Kia EV5 ανταγωνίζεται στην πολύ δημοφιλή κατηγορία των μεσαίων ηλεκτρικών SUV. Ναι, αυτήν που ποδηγετεί το Tesla Model Y.

Το Kia EV5 αποτελεί την απάντηση της Κορέας στην πιο καλοπουλημένη κατηγορία ηλεκτρικών

Kia EV5

Με διαστάσεις παραπλήσιες με το θερμικό Sportage, το νέο Kia EV5 τιμάται κάτω από €20 χιλιάρικα στην Κίνα. Λίγο παραπάνω από τα μισά σε σχέση με το φθηνότερο Model Y δηλαδή. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αποκάλυψη για το Kia EV5, το ηλεκτρικό αντίστοιχο του Sportage

Αν κι η επίσημη τιμολόγηση δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα στην Αυστραλία, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για «τιμή πολύ κάτω από τα $ AU 70.000 (€42.500)». Αυτό το καθιστά φθηνότερο από το Tesla Model Y, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις επί του παρόντος στην Αυστραλία

Kia EV5

Το Kia EV5 θα αρχίσει να πωλείται στην Ωκεανία τον Ιούνιο, αρχικά στις εκδόσεις Air κι Earth, ενώ η κορωνίδα GT-Line θα ενταχθεί στην γκάμα το τέταρτο 3μηνο του τρέχοντος έτους. Θα προσφέρεται σε εκδόσεις με κίνηση στους εμπρός, όσο και σε όλους τους τροχούς.

Το νέο μοντέλο βασίζεται στη νέα πλατφόρμα N3 eK της Kia, που διαθέτει αρθρωτό εμπρός και πίσω πλαίσιο και την μπαταρία LFP Blade της BYD με χωρητικότητα 64,2 kWh. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 160 kW (218 ίππους) και 310 Nm, με αυτονομία 530 km κατά το γενναιόδωρο κινεζικό πρωτόκολλο δοκιμών.

Kia EV5

Θα έχει διαφορετικές ρυθμίσεις στην ανάρτηση σε σχέση με τα μοντέλα που πωλούνται στην Κίνα. Τις υπογράφουν τοπικοί μηχανικοί που έχουν προσαρμόσει την ανάρτηση στις τοπικές οδικές συνθήκες. Τα προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού ADAS έχουν επίσης βαθμονομηθεί ειδικά για τους δρόμους της Αυστραλίας. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το μεγάλο μυστικό στο στήσιμο των Nio βρίσκεται στο Oxfordshire της Αγγλίας

«Η Kia Αυστραλίας είναι πεπεισμένη ότι το EV5 θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες πολλών νέων αγοραστών, που τώρα περισσότερο από ποτέ σκέφτονται τη μετάβαση σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Kia Αυστραλίας, Damien Meredith.

Kia EV5

«Είμαστε από τις πρώτες αγορές που θα απολαύσουμε το νέο μοντέλο κι έχουμε εξασφαλίσει προμήθεια έως και 850 αυτοκινήτων το μήνα. Προσβλέπουμε σε πωλήσεις τόσο σε ιδιώτες, όσο και σε εταιρικούς αγοραστές», πρόσθεσε.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube