To καπό του νέου Tesla Model 3 προστατεύει τους πεζούς

To καπό του νέου Tesla Model 3 προστατεύει τους πεζούς

Μόλις πριν από μερικούς μήνες, το Tesla Model 3 ανανεώθηκε, φέρνοντας μαζί του μία σειρά από νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας. ‘Ένα από αυτά έγινε γνωστό σήμερα.

Tesla Model 3 Active Group

Ήταν αρχές Σεπτέμβρη όταν η Tesla παρουσίασε τη νέα γενιά του Tesla Model 3, η οποία ήρθε με περισσότερο εξοπλισμό, τεχνολογία και νέα αεροδυναμική σχεδίαση. Σήμερα, σχεδόν τρεις μήνες μετά, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, μας αποκαλύπτει ότι το εν λόγω μοντέλο εξοπλίζεται με το «Active Hood».

Το «Active Hood» ή ελληνιστί ενεργό καπό δεν είναι ένα σύστημα άγνωστο για την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, μιας και σε ορισμένες αγορές πήγαινε πακέτο με τα Model S και Model X. Ποια η χρησιμότητά του όμως; Να προστατεύει τους πεζούς σε περίπτωση σύγκρουσης , καθώς έχει τη δυνατότητα το πίσω μέρος του να ανασηκώνεται για κάποια χιλιοστά.

Πράγματι, όταν ένα αεροδυναμικό κατασκεύασμα συγκρούεται με έναν άνθρωπο, τα προγνωστικά είναι υπέρ της μηχανής. Με το ενεργό καπό όμως, η Tesla προσπαθεί να μειώσει  τους τραυματισμούς των πεζών στο κεφάλι σε ένα ατύχημα.

Το ενεργό καπό του Tesla Model 3 ενεργοποιείται σε περίπτωση σύγκρουσης με πεζό με ταχύτητες από από 32 km/h έως 50 km/h

Tesla Model 3

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Tesla, στο ευρωπαϊκό manual, το πίσω μέρος του καπό ανυψώνεται αυτόματα κατά περίπου 80 mm εάν το αυτοκίνητο εντοπίσει πρόσκρουση με πεζό ενώ κινείται με ταχύτητα μεταξύ 30 km/h και 52 km/h.

Βάσει αυτού του μηχανισμού, το καπό λειτουργεί τρόπον τινά σαν «μαξιλάρι», μειώνοντας έτσι την πιθανότητα τραυματισμού στο κεφάλι. Σύμφωνα μάλιστα με την εταιρεία, όταν λειτουργήσει το ενεργό καπό, η οθόνη αφής εμφανίζει μια ειδοποίηση και ακούγεται ένας ήχος. Μετά όμως,  ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου πρέπει να επισκεφτεί ένα συνεργείο της Tesla ή κάποιο άλλο εγκεκριμένο από την Tesla για να επαναφέρει το καπό στη σωστή του θέση.

Tesla Model 3

Μένει λοιπόν να δούμε, αν η Tesla εφαρμόσει το προηγμένο αυτό σύστημα ασφαλείας και στο Model Y.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube