Αποσύρει η Audi τη συμμετοχή της από την Formula 1;

Αποσύρει η Audi τη συμμετοχή της από την Formula 1;

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το 2026 θα σηματοδοτήσει την είσοδο της Audi στην Formula 1, εμφανίζονται φήμες που εκφράζουν το ακριβώς αντίθετο.

Audi Formula 1

Η σεζόν 2026 έχει αρχίσει από τώρα να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των φίλων της Formula 1. Κομβικό ρόλο σε αυτό θα παίξει η αλλαγή των υφιστάμενων κανονισμών, αλλά και οι προσθήκες ομάδων στο grid, όπως η Audi.

Εντούτοις όμως, δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού τύπου παρουσιάζουν τους ανθρώπους της Audi να κάνουν δεύτερες και τρίτες σκέψεις αναφορικά με το εγχείρημα αυτό, πριν καν ξεκινήσουν. Ο πρώην CEO των Γερμανών, Markus Duesmann είχε συμφωνήσει για την εξαγορά της Sauber F1, εξασφαλίζοντας έτσι μία θέση στο κορυφαίο πρωτάθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

O πρώην CEO της Audi γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει γύρω από την Formula 1, μιας και το 2005 είχε αναλάβει τον ρόλο του επικεφαλής ανάπτυξης των κινητήρων της McLaren-Mercedes. Το 2007 ο Duesmann προσχώρησε στην BMW και ηγήθηκε της ανάπτυξης κινητήρων για τη Sauber, η οποία στη συνέχεια συνεργάστηκε με τη βαυαρική φίρμα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του εξωτερικού, τη θέση της Audi στο grid του 2026 πιθανότατα θα πάρει η Porsche

Audi Formula 1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Honda ενώνει τις δυνάμεις της για να πρωταγωνιστήσει στη Formula 1

Ο διάδοχος του Duesmann όμως, Gernot Döllner δεν φαίνεται να συμμερίζεται πως η είσοδος της Audi στην Formula 1 είναι μία συμφέρουσα για την εταιρεία κίνηση. Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε πως οι «τέσσερις κύκλοι» έχουν ήδη αποσύρει τη συμμετοχή τους από την Formula E και το DTM.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα πάντως, οι υπεύθυνοι της Audi απάντησαν πως «το πρόγραμμα της Audi Formula Racing GmbH παραμένει αμετάβλητο». Σήμερα όμως εμφανίστηκαν φήμες (εκ Γαλλίας) που θέλουν μία οικογενειακή αντικατάσταση. Τουτέστιν, στη θέση της Audi να μπει η Porsche.

To δημοσίευμα που επικαλείται ανώνυμες πηγές αναφέρει πως το VW Group θέλει μεν να εμπλακεί στη Formula 1, αντικαθιστώντας την Audi με την Porsche. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Zuffenhausen φλερτάρει με τη συμμετοχή του στην Formula 1.

Porsche Formula 1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Στα σκαριά η είσοδος της Andretti στη Formula 1;

Είχε ξεκινήσει συζητήσεις με την Red Bull προκειμένου να γίνει ο προμηθευτής κινητήρων για την αυστριακή ομάδα. Οι ιθύνοντες της Porsche όμως θέλησε να αγοράσει το 50% των δικαιωμάτων της Red Bull, η τελευταία δεν το δέχτηκε και ήρθε σε συμφωνία με την Ford.

Οι Γερμανοί όμως δεν το έβαλαν κάτω και επανήλθαν στο προσκήνιο μέσω των συζητήσεών τους με την Aston Martin. Ούτε από εκεί όμως βγήκε λευκός καπνός. Η είσοδος της όμως στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, μοιάζει πιο πιθανή από ποτέ, σύμφωνα  με τα ξένα δημοσιεύματα.

Για όσους πάντως δεν πιστεύουν στις συμπτώσεις, η Porsche πρόκειται να ανακοινώσει την αποχώρησή της από την Formula E στο τέλος της σεζόν του 2025.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube