Audi: Κάθε χρόνο και ένα καινούργιο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο

Audi: Κάθε χρόνο και ένα καινούργιο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο

Στόχος να χτυπηθεί η ανοδική πορεία της Tesla αλλά και να αλλάξει το προφίλ της εταιρείας.

Η Audi  ετοιμάζει ένα επιθετικό σχέδιο με στόχο να μπει δυναμικά στα χωράφια της ηλεκτροκίνησης, στον απόηχο του dieselgate. Έτσι, ο CEO της εταιρείας Rupert Stadler ανακοίνωσε στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνάντησης της εταιρείας στο Ingolstadt, πως αρχής γενομένης από το 2018 όπου θα λανσαριστεί άλλο ένα ηλεκτρικό Audi, η εταιρεία περνά σε νέα φάση. 

«Κάθε χρόνο η Audi θα έχει να επιδείξει ένα καινούργιο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο. Στόχος μας είναι μέχρι το 2025 ένα στα τέσσερα μοντέλα Audi που θα βγαίνουν στην αγορά να ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Stadler

«Έχουμε ήδη μια καλή βάση όπως είναι το  E-Tron Quattro Concept που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο περσινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης και πάνω στο οποίο μπορούμε να βασίσουμε πολλά μελλοντικά μας αυτοκίνητα» συνέχισε.

Ο Stadler ανακοίνωσε επίσης πως το εργοστάσιο της εταιρείας στις Βρυξέλλες θα μπορεί να παράγει και ηλεκτροκίνητα οχήματα, ενώ σε ό,τι αφορά την αυτονομία επανέλαβε πως στόχος παραμένουν τα 500km που είχε υποσχεθεί το E-Tron Quattro.

Το θέμα πέρα από τις θεωρητικές προσεγγίσεις και εξαγγελίες είναι τι πραγματικά έχει προγραμματίσει η Audi για μετά το 2018. Θα έχουμε ένα αμιγώς ηλεκτρικό Α4 στη μάχη κατά του Tesla Model 3; Θα προκύψει ένα Α7 E-Tron που θα αμφισβητήσει το Model S; Ή η Audi θα “χτυπήσει” δυνατά κάποια κατηγορία στην οποία ακόμη η Tesla δεν έχει προλάβει να αξιοποιήσει;

Σε αυτά τα καίρια ερωτήματα ο CEO της Audi δεν απάντησε και μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε ποια πραγματικά είναι τα σχέδια της εταιρείας σε επίπεδο προϊόντων. Άλλωστε όταν ετοιμάζεις αντεπίθεση δεν ανακοινώνεις τα όπλα σου στον “εχθρό”.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube