Σπάνε κάθε ρεκόρ οι παραγγελίες για το νέο Tesla Model 3

Σπάνε κάθε ρεκόρ οι παραγγελίες για το νέο Tesla Model 3

Μέσα σε οκτώ μόλις μέρες μετά την επίσημη παρουσίασή του ξεπέρασαν τις 325.000

Απίστευτη ζήτηση για το νέο Tesla Model 3. Λίγες μόλις ημέρες μετά την επίσημη παρουσίασή του οι παραγγελίες (σύμφωνα με tweet του προέδρου της εταιρείας Eλον Μασκ) ξεπέρασαν τις 325.000!

Σύμφωνα μάλιστα με το ίδιο tweet , η αξία αυτών των παραγγελιών θα αποφέρει στα ταμεία της εταιρείας πάνω από 14 δισ. δολάρια, την ώρα που με την προκαταβολή να έχει οριστεί στα 1.000 δολάρια ανά παραγγελία, η εταιρεία έβαλε 325 εκατ. δολάρια “ζεστό” χρήμα στα ταμεία της μέσα σε διάστημα μικρότερο της εβδομάδας.

Η λίστα των παραγγελιών άνοιξε επίσημα στις 31 Μαρτίου και αμέσως δημιουργήθηκαν μεγάλες ουρές στις εκθέσεις της Tesla . Μέσα σε 24 ώρες σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία είχαν καταχωρηθεί 180.000 παραγγελίες και μέσα σε 48 αυτές εκτοξεύτηκαν στις 240.000, σπάζοντας κάθε ρεκόρ. Μάλιστα εντύπωση προκαλεί πως οι υποψήφιοι πελάτες είναι πρόθυνοι να περιμένουν ώς το 2017 (και ίσως και αργότερα όπως πολλοί λένε) για να παραλάβουν το… αντικείμενο του πόθου τους. 

Παράλληλα όμως δημιουργήθηκε και μια έντονη ανησυχία για το εάν και κατά πόσο η Tesla θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε αυτόν τον αυξημένο όγκο παραγγελιών. Και αυτό διότι όπως φαίνεται με τις υπάρχουσες μονάδες παραγωγής η Tesla δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στον όγκο παραγγελιών. Ήδη η εταιρεία αναζητά τρόπους να χτίσει εργοστάσια σε Κίνα και Ευρώπη, όμως και αυτό είναι ένα χρονοβόρο σχέδιο με τη ζήτηση να τρέχει και να υπολογίζεται ότι μέχρι το 2017 που θα παραδοθεί με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις το πρώτο Model 3, οι παραγγελίες θα έχουν ξεπεράσει τις 500.000.

Αναλυτές τονίζουν πως πρόκειται για μια άσκηση-δίκοπο μαχαίρι που μπορεί να αποβεί μπούμερανγκ για την εταιρεία που δεν ήταν -ως φαίνεται - προετοιμασμένη για μια τόσο μεγάλη ζήτηση του νέου της μοντέλου. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube