Ανακοινώθηκαν οι τιμές του νέου Mitsubishi ASX στην Ελλάδα

Ανακοινώθηκαν οι τιμές του νέου Mitsubishi ASX στην Ελλάδα

Το νέο Mitsubishi ASX έφτασε στη χώρα μας, με πλούσια γκάμα κινητήρων και προηγμένο εξοπλισμό, ξεκινώντας από τις €27.730.

Mitsubishi ASX

H νέα γενιά του Mitsubishi ASX έφτασε στη χώρα μας, πλαισιώνοντας το Eclipse Cross PHEV και το Space Star, μέχρι να προστεθεί στη γκάμα της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ελλάδα και το ολοκαίνουργιο Colt.

Με την έλευση του ASX, η κατηγορία των B-SUV αποκτά έναν ακόμα αξιόλογο παίχτη, μιας και το κόμπακτ ιαπωνικό SUV τοποθετείται στην καρδιά της πιο εμπορικής κατηγορίας της χώρας μας. Το έργο του μοντέλου που έχει εξελιχθεί αποκλειστικά για την Ευρώπη δεν είναι εύκολο, τόσο λόγω του πολύ δυνατού ανταγωνισμού, όσο και τις επιτυχίας της πρώτης γενιάς, που ούτε λίγο, ούτε πολύ μέτρησε 380.000 ταξινομήσεις.

Η νέα γενιά του ιαπωνικού SUV βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B της νέας συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi, αξιοποιώντας έτσι την τεχνογνωσία των τριών αυτοκινητοβιομηχανιών. Η γκάμα των κινητήριων συνόλων είναι πλούσια, προσφέροντας υβριδικές, ήπια υβριδικές και plug-in hybrid προτάσεις, ικανές να καλύψουν όλες τις απαιτήσεις.

Το νέο Mitsubishi ASX έφτασε στην χωρά μας με πλήρη γκάμα κινητήρων, ξεκινώντας από τις €27.730

Mitsubishi ASX

Παράλληλα, το αυτοκίνητο προικίζεται με όλα τα σύγχρονα συστήματα συνδεσιμότητα, ψυχαγωγίας, αλλά και ασφαλείας, προκειμένου να ικανοποιήσει τον σύγχρονο οδηγό-καταναλωτή.

Παρατηρώντας το από μπροστά, η μάσκα Dynamic Shield επικοινωνεί τα βασικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου,αναδεικνύοντας παράλληλα το εμβληματικό λογότυπο των τριών διαμαντιών που πλαισιώνεται από τα φώτα ημέρας LED.

Επιπλέον, στο εμπρός τμήμα τα στοιχεία της μάσκας αποτυπώνουν τη σχεδιαστική φιλοσοφία του ASX σε κάθε μια από τις τέσσερες διαθέσιμες εκδόσεις εξοπλισμού: INFORM, INVITE PLUS, INTENSE PLUS και INSTYLE.

Στο πλάι, η κομψή, ρέουσα σιλουέτα συνδυάζεται με φαρδείς, ψηλούς ώμους που διαμορφώνουν ένα ευέλικτο και σπορ σχεδιασμό με τροχούς 17” ή 18” οι οποίοι τονίζουν περαιτέρω τη δυναμική εμφάνιση. Οι τροχοί Flex των 17” περιλαμβάνουν ένα ειδικά σχεδιασμένο κάλυμμα, ενώ οι αλουμινένιοι τροχοί των 18” υιοθετούν σχεδίαση Diamond cut black.

To πίσω μέρος του αυτοκινήτου, διαθέτει και αυτό με την σειρά του έναν σπορτίβ σχεδιασμό. Ιδιαίτερη αίσθηση προξενεί η σχεδίαση των φώτων τα οποία, όπως και οι εμπρός προβολείς, είναι full-LED. Όλα αυτά συμπληρώνονται από τη νέα σχεδίαση του λογοτύπου ASX και το σμιλεμένο λεκτικό σήμα της Mitsubishi στην πίσω πόρτα, που δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για το νέο Mitsubishi ASX.

Mitsubishi ASX

Στα ενδότερα του νέου ASX, υπάρχει όπως είναι αναμενώμενο ένας hi-tech αέρας. Κομβικό ρόλο σε αυτό διαδραματίζει η κεντρικά τοποθετημένη οθόνη, με διαγώνιο από 7” έως 9,2” (ανάλογα την έκδοση εξοπλισμού), η οποία μάλιστα υποστηρίζει ασύρματη σύνδεση Android Auto και Apple Car Play.

Ανάλογα και πάλι με την έκδοση διαφοροποιούνται οι υφασμάτινες ή οι δερμάτινες επενδύσεις. Το θερμαινόμενο τιμόνι και τα θερμαινόμενα καθίσματα προσθέτουν μία νότα άνεσης και premium χαρακτήρα, με το συρόμενο έως και 160 mm πίσω κάθισμα να ενισχύει την πρακτικότητα του αυτοκινήτου.

Πλούσια είναι και η παλέτα των συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού, καθώς περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων συστήματα όπως Forward Collision Mitigation με ανίχνευση πεζών, προειδοποίηση απόστασης (Distance Warning), προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας (Lane Departure Warning), υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας (Lane Keeping Assist), αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας (Traffic Sign Recognition). Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το cruise control, τους αισθητήρες βροχής αλλά και την κάμερα οπισθοπορείας, καθιστούν το νέο ASX επίκαιρο και στον τομέα της ασφάλειας.

Ως προς τα συστήματα κίνησης τώρα, η εισαγωγική έκδοση τροφοδοτείται από έναν καινοτόμο, τούρμπο, τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.0 lt MPI-T, σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Η μονάδα αποδίδει ισχύ 91 PS και ροπή 160 Nm, και μπορεί να επιταχύνει το αυτοκίνητο από στάση στα 100 km/h σε 14,0”, με την κατανάλωση να κυμαίνεται στα 5,7 lt/100 km κατά WLTP.

Mitsubishi ASX

Αυξημένες επιδόσεις  υπόσχεται η έκδοση 1.3L DI-T η οποία περιλαμβάνει έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.3 lt με άμεσο ψεκασμό, σε συνδυασμό με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα. Ενσωματώνοντας μια μίζα-γεννήτρια που παίρνει κίνηση μέσω ιμάντα σε συνδυασμό με μια μπαταρία ιόντων λιθίου 12 Volt, επιτρέπει την ανάκτηση ενέργειας τόσο κατά τη φάση της επιβράδυνσης όσο και κατά τη φάση της πέδησης, καθώς και ηλεκτρική υποβοήθηση ροπής. Ο κινητήρας αποδίδει ισχύ 140 PS με χειροκίνητο κιβώτιο και 260 Nm ροπής. Η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 10,3, με την κατανάλωση να παραμένει εκ νέου στα 5,7 lt/100 km κατά WLTP.

Προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ανάγκη για βιωσιμότητα και στην επιθυμία των πελατών για αποδοτικότητα και μείωση των εκπομπών ρύπων, το νέο ASX είναι το πρώτο υβριδικό μοντέλο (HEV) της φίρμας στην Ευρώπη.

Συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα 1.6 lt με δύο ηλεκτροκινητήρες και ένα multi-mode αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Η μονάδα των 143 PS υπόσχεται κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές επιδόσεις, αλλά η προσθήκη ηλεκτρικής υποβοήθησης συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών, οι οποίες ανέρχονται σε 104 g/km CO2.

Την γκάμα του ASX ολοκληρώνει η plug-in hybrid έκδοση, η οποία αποτελείται από έναν βενζινοκινητήρα 1.6 lt που συνεργάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες και μια μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 10,5 kWh. Το σύνολο αυτό επιτρέπει στο Mitsubishi ASX να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για 62 km.

Όπως όλα τα μοντέλα της Mitsubishi Motors που πωλούνται στην Ευρώπη, η νέα γενιά ASX συνοδεύεται από το Mitsubishi Motors Service Commitment, που αποτελεί διαβεβαίωση για τους πελάτες και απόδειξη της ποιότητας και της εμπιστοσύνης της μάρκας στα οχήματά της.
Το νέο ASX, όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας, συνοδεύεται από:
•    Εργοστασιακή εγγύηση 5-ετών/100.000 km.
•    Εγγύηση αντιδιαβρωτικής προστασίας 12 ετών.
•    Εγγύηση μπαταρίας συστήματος κίνησης 8 ετών/160.000 km
•    Εγγύηση χωρητικότητας μπαταρίας 8 ετών /160 000 km.
•    Οδική βοήθεια 5 ετών (Mitsubishi Motors Assistance Package).

Οι τιμές του ανανεωμένου ASX στην χώρα μας έχουν ως εξής:

 

ΕΚΔΟΣΗΤΙΜΗ
1.0-T 6MT INFORM€27.730
1.0-T 6MT INVITE PLUS€28.900
MHEV 1.3-T 6MT INVITE PLUS€30.870
MHEV 1.3-T 6MT INTENSE PLUS€32.940
HEV 1.6 AT INVITE PLUS€36.890
HEV 1.6 AT INTENSE PLUS€40.930
HEV 1.6 AT INSTYLE€43.650
PHEV 1.6 AT INTENSE PLUS€45.830
PHEV 1.6 AT INSTYLE€47.840

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube