Αυτό είναι το VW του Pikes Peak

Αυτό είναι το VW του Pikes Peak

H Volkswagen μας δίνει μια πιο αποκαλυπτική εικόνα του ηλεκτροκίνητου αγωνιστικού με το οποίο θα κυνηγήσει το ρεκόρ στη θρυλική ανάβαση.

Μετά τις χθεσινές, πρώτες εικόνες teaser του αυτοκινήτου, η VW δίνει σήμερα μια πιο αποκαλυπτική φωτογραφία του.

Σε αυτή φαίνεται ότι πρόκειται για ένα ακραίο αγωνιστικό πρωτότυπο, τύπου LMP1 του Le Mans, με τεράστια αεροδυναμικά βοηθήματα εμπρός και πίσω.

Θα πάρει μέρος στις 24 Ιουνίου στη θρυλική Pikes Peak International Hillclimb, που γίνεται από το 1916 σε μια διαδρομή πάνω στα Βραχώδη Όρη, η οποία έχει μήκος 20 km με 156 στροφές και ανεβαίνει στην κορυφή, σε υψόμετρο 4.300 m.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Climbkhana: O Ken Block λυσσάει στο Pikes Peak! [video]

Πριν 30 χρόνια, το 1987, η VW είχε πάρει μέρος στη –χωμάτινη τότε– ανάβαση με ένα δικινητήριο Golf, το οποίο όμως δεν είχε τερματίσει (βλ. video). Έτσι τώρα η γερμανική εταιρεία είναι «έτοιμη για τη ρεβάνς» με το βουνό.

Το ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο εξελίσσεται από την (4 φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια ράλι) Volkswagen Motorsport, με τη βοήθεια του τεχνικού τμήματος της μητρικής εταιρείας. Θα επιχειρήσει πρώτα να σπάσει το ρεκόρ ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που κατέχει από πέρσι ο Rhys Millen με το e0 PP100 και χρόνο 8’ 57” 118.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ  Δαιμονικό ανέβασμα με τον Rhys Millen στο Pikes Peak [video]

To απόλυτο ρεκόρ της ανάβασης, που το κατέχει από το 2013 ο Sebastien Loeb με το ειδικά φτιαγμένο Peugeot 208 Pikes Peak και χρόνο 8’ 13” 878, θα είναι μια πολύ πιο δύσκολη υπόθεση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Pikes Peak 2013: Sebastien Loeb onboard video

[Πηγή: Volkswagen]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube