Δαιμονικό ανέβασμα με τον Rhys Millen στο Pikes Peak [video]

Δαιμονικό ανέβασμα με τον Rhys Millen στο Pikes Peak [video]

Μπορεί ο χρόνος του Millen στο εφετινό Pikes Peak να ήταν 26” πίσω από το ρεκόρ των 8’ 13” του Sébastien Loeb, αλλά αυτός δεν κάνει την ανάβασή του λιγότερο εντυπωσιακή.

Κάθε χρόνο, σε κάθε διοργάνωση του Pikes Peak International Hill Climb, κάποιοι οδηγοί είναι περισσότερο εξοικειωμένοι με τις 156 στροφές του βουνού στο Colorado.

Ένας από αυτούς είναι ο Rhys Millen και το κλιπάκι που θα δείτε ερμηνεύει με τον πιο εύληπτο τρόπο πώς μεταφράζεται η εμπειρία αυτή. Βιντεοσκοπημένο από κάμερα κράνους, το δυναμικό video μας δείχνει πώς έβλεπε τα πράγματα μέσα από το Hyundai Genesis Coupé του 2012 με το οποίο συμμετείχε στο Pikes Peak 2017. Αν και δεν είναι εξίσου «άγριο» με τα ηλεκτρικά αγωνιστικά που είχε τρέξει ο Millen στο παρελθόν, αυτό το Genesis Coupé δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο Hyundai.

 
 

Το αυτοκίνητο δεν μοιράζεται σχεδόν τίποτα με το αντίστοιχο IX και πρόκειται για ένα αγωνιστικό θηρίο. Με τέτοια ισχύ δε, που διώχνει το πίσω μέρος του βίαια και μόλις μερικά εκατοστά πριν από την άκρη του γκρεμού που χάνεται εκατοντάδες μέτρα κάτω. Η ικανότητα του Millen να το κρατά σε αυτή τη δυναμική ισορροπία μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας είναι πράγματι αριστουργηματική.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube