Δοκιμή Caterham 620R… της Lego [video]

Δοκιμή Caterham 620R… της Lego [video]

Το χριστουγεννιάτικο “test drive” πήρε τρεις ώρες, αλλά ήταν διασκεδαστική δουλειά.

Το Caterham Seven προσφέρεται εδώ και δεκαετίες σε μορφή κιτ συναρμολόγησης για να αποφεύγονται οι φόροι.

Με άλλα λόγια, το παίρνεις σε κουτί, όπως τα χριστουγεννιάτικα δώρα, αλλά το κακό είναι ότι η κούτα αυτή δεν χωράει κάτω από το στολισμένο δέντρο.

Ευτυχώς, οι Δανοί εκεί στη Lego έχουν τη λύση: ένα μοντέλο του θεότρελου Caterham Seven 620R. Με κόστος 82 ευρώ (στη Βρετανία, εδώ δεν βρήκαμε τιμή), το Caterham αυτό είναι πολύ φθηνότερο ακόμα και από τη βασική έκδοση του Seven, την 160, που κοστίζει €20.000 σε μορφή κιτ (πάλι στη Βρετανία). Ένα άλλο πλεονέκτημα του μοντέλου είναι ότι, έχοντας μήκος κάπου 30 εκατοστά, χωράει άνετα στο γραφείο ή το ράφι της βιβλιοθήκης σας.

Τα 770 τουβλάκια που αποτελούν το κιτ μας πήραν ένα πρωινό για να τα κουμπώσουμε μεταξύ τους και να φτιάξουμε το λεπτομερές μοντέλο, με το ανοιγόμενο καπό και πορτμπαγκάζ, τον περίπλοκο κινητήρα του, ακόμα και τα λιλιπούτεια στηρίγματα κάτω από τους άξονες.

Το video σε πολύ υψηλή ταχύτητα δείχνει τη διαδικασία γρήγορη, αλλά στην πραγματικότητα διήρκεσε τρεις ώρες. Ήταν όμως τρεις πολύ διασκεδαστικές ώρες και πιστεύουμε ότι κάθε βενζινοαίματος θα ήθελε να βρει ένα τέτοιο κουτί μέσα στην κάλτσα που είχε κρεμασμένη χθες το βράδυ στο τζάκι.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube