Honda Civic Type R RC20GT Concept από την Mugen Power

Honda Civic Type R RC20GT Concept από την Mugen Power

Ο εργοστασιακός βελτιωτικός οίκος της Honda παρουσίασε στην Έκθεση του Τόκιο ένα ιδιαίτερο πρωτότυπο του νέου Civic Type R.

Όπως συμβαίνει με όλα της μοντέλα της Honda Motors, έτσι και το νέο Type R δεν μπόρεσε να γλυτώσει από τα «χέρια» της Mugen Power.

Παρά το γεγονός ότι το κορυφαίο αυτή τη στιγμή hot hatch δεν χρειάζεται πολλά «βοηθήματα», η Mugen Power παρουσίασε στην Έκθεση του Τόκιο την πρωτότυπη μορφή του απόλυτου, σύμφωνα με εκείνη, Type R.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε το νέο Honda Civic Type R

Το RC20GT Concept διαθέτει νέο αεροδυναμικό κιτ που περιλαμβάνει νέους προφυλακτήρες, μεγάλη οκτάγωνη μάσκα, νέο καπό, νέα πίσω αεροτομή και εντονότερης σχεδίασης διαχύτη. Στο κέντρο του τελευταίου βρίσκουμε μονή στρογγυλή απόληξη της εξάτμισης αντί για την τριπλή εργοστασιακή, ενώ η εικόνα συμπληρώνεται από τους πολυάκτινους 20άρηδες τροχούς και τους πολύ λεπτούς καθρέφτες.

Σύμφωνα με την Mugen Power, η σχεδίαση του bodykit που φορά το πρωτότυπο RC20 GT Type R δεν βοηθά μόνο στην βελτίωση της αεροδυναμικής απόδοσης, αλλά και στην ψύξη του κινητήρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Στην Ελλάδα το νέο Honda Civic Type R

Στο εσωτερικό βρίσκουμε roll cage και τέσσερα μπάκετ καθίσματα, με τα εμπρός να είναι σταθερά και να διαθέτουν ζώνες τεσσάρων σημείων. Μεγάλες αλλαγές έχει υποστεί και ταμπλό, όπου βρίσκουμε νέο μεγαλύτερο πίνακα οργάνων και ένα απλούστερο σύστημα ελέγχου λειτουργιών στην κεντρική κονσόλα.

Τέλος, έχουν αντικατασταθεί ο επιλογέας ταχυτήτων και τα πεντάλ, ενώ το νέο τιμόνι να είναι αεροπορικού τύπου, θυμίζοντας τον "Ιππότη της Ασφάλτου".

[Πηγή: Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube