Volkswagen: Ξεκίνησαν οι δοκιμές αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4 [video]

Volkswagen: Ξεκίνησαν οι δοκιμές αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4 [video]

Ειδικά διαμορφωμένα e-Golf ταξιδεύουν αυτόνομα στην πόλη του Hamburg.

Η Volkswagen ξεκίνησε τις δοκιμές της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4 στους δρόμους του Hamburg στη Γερμανία, όπου ένας στόλος 5 ειδικά διαμορφωμένων e-Golf με πληθώρα αισθητήρων κινείται αυτόνομα σε μια κυκλική διαδρομή 3 χιλιομέτρων.

Tα e-Golf που συμμετέχουν στις δοκιμές έχουν 11 αισθητήρες laser, 7 ραντάρ και 14 κάμερες ώστε να καταγράφουν οτιδήποτε συμβαίνει στον περιβάλλοντα χώρο όπως τις κινήσεις των πεζών, τον ποδηλατών και των υπόλοιπων οχημάτων. Παρόλα αυτά, ένας οδηγός βρίσκεται διαρκώς πίσω από το τιμόνι επιβλέποντας τις λειτουργίες του συστήματος και εξασφαλίζοντας την έυρυθμη λειτουργία του.

vw

Κατά τη διάρκεια της οδήγησης, περίπου 5 gigabytes δεδομένων μεταφέρονται ανά λεπτό ενώ η υπολογιστική ισχύς της μονάδας που είναι αποθηκευμένη στο χώρο αποσκευών του e-Golf είναι αντίστοιχη με 15 λάπτοπ. Μεταξύ των τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιούνται για να ερμηνευτούν όλα αυτά τα δεδομένα είναι οι μέθοδοι deep learning, neural networks και pattern recognition.

Η αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4 επιτρέπει στο όχημα να κινείται χωρίς καμία παρέμβαση του οδηγού και βρίσκεται μόλις ένα σκαλοπάτι κάτω από τα πλήρως αυτόνομα οχήματα. Η τεχνολογία βρίσκεται ακόμη σε φάση εξέλιξης όμως στόχος της Volkswagen είναι να προσφέρει παρόμοια συστήματα σε μοντέλα παραγωγής μέσα στα επόμενα χρόνια.

Η πόλη του Hamburg ετοιμάζει ένα δίκτυο 9 χιλιομέτρων για δοκιμές αυτόνομης οδήγησης με αναβαθμισμένα φανάρια το οποίο θα είναι έτοιμο το 2020.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube