H smart ετοιμάζει ηλεκτρικό SUV!

H smart ετοιμάζει ηλεκτρικό SUV!

Η πρώτη προσπάθεια της εταιρείας με το formore δεν προχώρησε, αλλά τώρα με την Geely είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν. 

Η smart έγινε παγκοσμίως γνωστή κατασκευάζοντας μικρά ευέλικτα αυτοκίνητα πόλης, βάζοντας νέα δεδομένα στις αστικές ματακινήσεις και μάλιστα σε μια εποχή όπου η αγορά στη συγκεκριμένη κατηγορία ήταν σχεδόν παρθένα. 
Εκεί σε μεγάλο ποσοστό έγκειται και η επιτυχία της. 
Το 2019, η Daimler και η Geely Holding Group ανακοίνωσαν ότι η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία είχε μερίδιο 50% στην smart, με την Geely να είναι υπεύθυνη για τις μηχανικές επιλογές και την παραγωγή. Στο πλαίσιο αυτό η smart έχει περάσει πλέον στον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της και τώρα είναι έτοιμη να βάλει στην παραγωγή ένα μικρό ηλεκτρικό SUV. 

σμαρτ

Με την παγκόσμια αγορά να έχει προ πολλού στραφεί στη συγκεκριμένη κατηγορία η smart δεν θα μπορούσε να μην μπει στον πειρασμό. 
Η πρόθεση της εταιρείας έγινε αρχικά γνωστή μέσω μιας ανάρτησης στο Linkedin από τον Daniel Lescow, αντιπρόεδρο των παγκόσμιων πωλήσεων για τη Smart Automobile.
Το νέο SUV θα βασιστεί στην ηλεκτρική πλατφόρμα Geely's Sustainable Experience Architecture (SEA), η οποία θα αποτελέσει επίσης τη βάση για τα μοντέλα fortwo και forfour επόμενης γενιάς. Ο σχεδιασμός της συγκεκριμένης πλατφόρμας της Geely την καθιστά ικανή να «φιλοξενήσει» ποικιλία οχημάτων διαφορετικού μεγέθους.

Ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου θα μείνει βέβαια πιστός στο DNA της μάρκας που απαιτεί μικρές εξωτερικές διαστάσεις σε συνδυασμό με πλούσιους χώρους (όσο αυτό είναι δυνατό) στο εσωτερικό. Οι μηχανικοί της Geely εμφανίζονται αρκετά αισιόδοξοι και λένε πως το πρώτο SUV της smart θα βγει στους δρόμους το 2022. Η εταιρεία θα επικεντρωθεί κυρίως στις αγορές της Κίνας και της Ευρώπης, αφήνοντας αρχικά έξω αυτήν της Αμερικής, αν και πολλοί λένε πως ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα έκανε καριέρα και στις ΗΠΑ.

Να σημειώσουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που η smart έχει σκεφτεί να μπει στην κατηγορία των SUV. Ωστόσο η πρώτη της προσπάθεια που άκουγε στο όνομα formore (φωτογραφία άρθρου), έμεινε στα χαρτιά για να έρθει τώρα αυτή, σε μια εποχή που η κατηγορία γνωρίζει άνθιση και η αγορά είναι έτοιμη να υποδεχτεί ένα τέτοιο όχημα. 
Κάποιες φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο πάντως, δείχνουν ότι το ηλεκτρικό SUV της smart δεν θα έχει καμία σχέδη σχεδιαστικά με το formore, καθώς θα είναι τρίθυρο. 
Εν αναμονή λοιπόν... 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube