Το πρώτο χιλιόμετρο ηλιακού δρόμου κόστισε μόλις… 5 εκατομμύρια ευρώ! [video]

Το πρώτο χιλιόμετρο ηλιακού δρόμου κόστισε μόλις… 5 εκατομμύρια ευρώ! [video]

Χρειάστηκαν πέντε χρόνια εξέλιξης και το παραπάνω ποσό για να ανοίξει ο πρώτος ηλιακός δρόμος του κόσμου στη Γαλλία.

Ο πρώτος ηλιακός δρόμος του κόσμου εγκαινιάστηκε επίσημα στη μικρή πόλη Tourouvre-au-Perche της Νορμανδίας, προχθές Τετάρτη.

Ο δρόμος έχει μήκος μόνο ένα χιλιόμετρο και πλάτος δύο μέτρα, και η κατασκευή του κόστισε 5 εκατομμύρια ευρώ. Να σημειώσουμε εδώ ότι η κατασκευή ενός συμβατικού δρόμου δύο λωρίδων κυκλοφορίας κοστίζει 1,5 -2 εκατομμύρια το χιλιόμετρο στην εξοχή και 2-3 εκατομμύρια μέσα σε πόλη.

Πέντε χρόνια εξέλιξης απαιτήθηκαν γι’ αυτό το μικρό κομμάτι ηλιακού δρόμου. Είναι το πρώτο του είδους του και για να φτιαχτεί χρειάστηκε να καλυφθεί μια επιφάνεια 2.000 τετραγωνικών μέτρων με ηλιακούς συλλέκτες σε μορφή πλακιδίων διαστάσεων 15 x 15 x 0,7 cm. Με άλλα λόγια, απαιτήθηκαν κοντά στα 90.000 ηλιακά πλακίδια, που κολλήθηκαν απευθείας στο οδόστρωμα.

Η κατασκευάστρια εταιρεία BTP Colas/Wattway λέει ότι η επιφάνεια αυτή αρκεί για τον δημόσιο φωτισμό μιας πόλης 5.000 κατοίκων.

Το πρώτο αυτό κομμάτι ηλιακού δρόμου εγκαινιάστηκε από την υπουργό Περιβάλλοντος golène Royal σε πανηγυρική ατμόσφαιρα.

Παραμένουν όμως κάποιες σοβαρές επιφυλάξεις. Πρώτον το κόστος, που είναι βέβαια υψηλό αφού η κατασκευή είναι ακόμη πειραματική, όμως θα πρέπει να μειωθεί πολύ για να κατασκευαστούν τα 1.000 km ηλιακών δρόμων που έχουν ανακοινωθεί.

Δεύτερον, είναι και το θέμα της ενεργειακής απόδοσης της διάταξης, αφού 1 Watt κοστίζει τώρα 17 ευρώ αντί για 1,30 ευρώ που κοστίζει αν παράγεται από κανονικά φωτοβολταϊκά πάνελ (που δεν είναι οριζόντια, αλλά στραμμένα προς τον ήλιο). Ο στόχος όμως δεν είναι η αντικατάσταση άλλων μεθόδων ηλεκτροπαραγωγής, αλλά η εφαρμογή μιας συμπληρωματικής λύσης.

Η Ségolène Royal ανακοίνωσε ένα τετραετές πρόγραμμα εφαρμογής αυτής της τεχνολογίας. Τα επόμενα στάδια είναι η κάλυψη ενός τμήματος δρόμου στη Βρετάνη, ενός πάρκινγκ διασταθμού στη Βρέστη και μια πειραματική εφαρμογή στο λιμάνι της Μασσαλίας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube