Έρχονται ολοταχώς τα ηλεκτρικά FIAT-Chrysler;

Έρχονται ολοταχώς τα ηλεκτρικά FIAT-Chrysler;

Υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η FCA θα παρουσιάσει ένα ηλεκτρικό μοντέλο στο Consumers Electronics Show τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με πηγές που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, η FCA θα παρουσιάσει ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στο προσεχές Consumers Electronics Show.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα Σαλόνι στο οποίο εκτίθενται νέα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και για το 2017 θα λάβει χώρα από τις 5 έως και τις 8 Ιανουαρίου στο Λας Βέγκας.

Η αλήθεια είναι ότι την εξέλιξη αυτή τη λες έως και απροσδόκητη, με δεδομένο ότι ο Marchionne διατηρεί τις επιφυλάξεις του σχετικά με την ηλεκτροκίνηση. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το ηλεκτρικό μοντέλο θα βασίζεται στο βαν Chrysler Pacifica, το οποίο έχει ήδη μια plug-in υβριδική έκδοση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σκεπτικός ο Marchionne για την ηλεκτροκίνηση

Αυτές όμως δεν είναι οι μόνες ηλεκτρικές βλέψεις του FCA. Σύμφωνα με το Bloomberg πάνω στην ίδια κατεύθυνση δουλεύει και η Maserati, με σκοπό να ανταγωνιστεί την Tesla. Αυτό είναι μια πληροφορία που ο επικεφαλής μηχανολόγος της εταιρείας, Roberto Fedeli, έχει κατά κάποιο τρόπο επιβεβαιώσει.

Δεν είναι ωστόσο απόλυτα σύμφωνος με τη θέσπιση της Tesla ως ανταγωνιστή, αφού δεν τη θεωρεί και αρκετά υψηλό στόχο για μια εταιρεία με το κύρος της Maserati.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κομμένες οι σπορ Maserati μέχρι το 2020 [video]

Η νέα αυτή γραμμή πάντως, έρχεται να συμφωνήσει απόλυτα και με την πληροφορία ότι τα σπορ μοντέλα της θα μπουν «στον πάγο» μέχρι και το 2020.

[Πηγή: Jalopnik]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube