Τα πρώτα ηλεκτροκίνητα φορτηγά της Volvo παραδόθηκαν σε πελάτες

Τα πρώτα ηλεκτροκίνητα φορτηγά της Volvo παραδόθηκαν σε πελάτες

Τα FL Electric και FE Electric σχεδιάστηκαν για εργασίες σε αστικό κύκλο με μηδενικούς ρύπους και αθόρυβη λειτουργία.

H Volvo Trucks ανακοίνωσε τις πρώτες παραδόσεις των νέων ηλεκτροκίνητων φορτηγών FL Electric και FE Electric σε επιλεγμένους πελάτες της στη Σουηδία, λίγο πριν ξεκινήσει η μαζική παραγωγή τους στο δεύτερο εξάμηνο του 2019.

Τα αθόρυβα φορτηγά μηδενικών ρύπων που σχεδιάστηκαν για εργασίες σε αστικό κύκλο, θα ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους στον στόλο της εταιρείας ανακύκλωσης Renova, και στην εταιρεία logistics και μεταφορών TGM. To μεικτό βάρος του FL Electric μπορεί να φτάσει τους 16 τόννους ενώ του ισχυρότερου FE Electric τους 27 τόννους.

"Η στενή συνεργασία μας με τους οδηγούς και τους πελάτες μας επέτρεψε να εξελίξουμε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ηλεκτροκίνητα οχήματα που πληρούν υψηλές προδιαγραφές στον τομέα των επιδόσεων, της αυτονομίας, του ωφέλιμου φορτίου και των διαφορετικών χρήσεων" δήλωσε ο Roger Alm, πρόεδρος της Volvo Trucks, προσθέτοντας πως οι οδηγοί που εκπαιδεύτηκαν στα εν λόγω οχήματα εντυπωσιάστηκαν από την απόκριση του κινητήρα, την επιτάχυνση και τα χαμηλά επίπεδα θορύβου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube