Scoop: Νέο Volkswagen CrossBlue σε δοκιμές

Scoop: Νέο Volkswagen CrossBlue σε δοκιμές

Το επερχόμενο SUV της VW, το CrossBlue, απαθανατίστηκε σε δοκιμές στην Κίνα.

Το αυτοκίνητο αυτό αποτελεί την έκδοση παραγωγής του CrossBlue και θα κατασκευάζεται στην Κίνα από την κοινοπραξία Shanghai-Volkswagen, με τη παραγωγή να ξεκινά το 2017.

Οι φήμες σχετικά με την παραγωγή του CrossBlue στην Κίνα ξεκίνησαν το 2103 και επιβεβαιώθηκαν επισήμως από τη Volkswagen τον Ιανουάριο του 2014. Ωστόσο, παρέμενε ασαφές ποια από τις δύο κοινοπραξίες στις οποίες συμμετέχει η γερμανική εταιρεία, η Shanghai-Volkswagen ή η FAW-Volkswagen,  θα ήταν εκείνη που τελικώς θα αναλάμβανε την παραγωγή του αυτοκινήτου.

Ύστερα από αρκετές παλινωδίες και μάλιστα δι’ επισήμων χειλέων, η Shanghai θα αναλάβει την παραγωγή του CrossBlue, ενώ η FAW την παραγωγή του CrossBlue Coupé -το είδαμε στο Auto Shanghai 2013 και στο LA Auto Show 2013. Στο σημείο αυτό να πούμε, ότι οι παλινωδίες αυτές εν μέρει ήταν δικαιολογημένες, καθώς και οι δύο κοινοπραξίες έριζαν για δύο νέα μοντέλα που αποτελούν δυνητικά best seller στην κινεζική αγορά.

Βέβαια, στην ουσία πρόκειται για το ίδιο αυτοκίνητο. Το CrossBlue είναι ένα κλασικό 7θέσιο SUV, ενώ το CrossBlue Coupe η 5θέσια πιο σπορ εκδοχή του. Και τα δύο πατούν πάνω στην διαμορφώσιμη πλατφόρμα του ομίλου VW, την MQB, και όχι στην MLB evo που θα υποστηρίξει μεταξύ άλλων και τη νέα γενιά VW Touareg.

Στην Κίνα, το 7θέσιο CrossBlue προορίζεται για να αντιπαρατεθεί στην αγορά με μεγάλα, αλλά όχι απαραίτητα ακριβά SUV, όπως τα Ford Edge και Toyota Highlander. Κάτω από το καπό του θα βρίσκεται είτε ένας 4κύλινδρος δίλιτρος TSI είτε ένα 3.0 TSI V6, των οποίων οι προδιαγραφές δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές.

Όσον αφορά στην ονομασία, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα ονόματα CrossBlue και CrossBlue Coupe να αντικατασταθούν από κάποια άλλα πιο εύηχα, αλλά μέχρι στιγμής αυτά είναι που χρησιμοποιούνται ως ονόματα εργασίας.

[Πηγή carnewschina]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube