Νέα έκδοση S line Competition για το Audi TT

Νέα έκδοση S line Competition για το Audi TT

Η Audi ενισχύει τον δυναμικό χαρακτήρα των TT και TT Roadster με την έκδοση S line Competition, που διαθέτει διαφοροποιημένη εμφάνιση και σπορ ανάρτηση.

Το κενό μεταξύ των συμβατικών Audi TT και TT Roadster και των αντίστοιχων TTS, καλύπτεται τώρα από τη νέα έκδοση TT S line Competition.

Εξωτερικά, το Audi TT S line Competition ξεχωρίζει κυρίως χάρη στη σταθερή πίσω αεροτομή. Ανεξαρτήτως του χρώματος του αμαξώματος είναι βαμμένη σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα, όπως ακριβώς και η μάσκα, οι καθρέφτες, οι απολήξεις της εξάτμισης και ο αεροδυναμικός διαχύτης. Οι ζάντες, επίσης σε μαύρο χρώμα, έχουν διάμετρο 19’’ και ντύνονται με λάστιχα 245/35, ενώ πίσω τους διακρίνονται οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων. Τέλος, το ΤΤ S line Competition διαθέτει πιο σπορ συνδυασμό αμορτισέρ-ελατηρίων, που το φέρνουν 10 mm πιο κοντά στον δρόμο.

Στο εσωτερικό, τη διαφορά κάνουν τα καθίσματα S line, με ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη οσφυϊκή στήριξη και προαιρετικά ρυθμιζόμενα πλαϊνά μαξιλαράκια, μαζί με το αντίστοιχο flat-bottomed τιμόνι S line. Το Virtual Cockpit, με την οθόνη 12,3’’ στη θέση του πίνακα οργάνων, ανήκει στον βασικό εξοπλισμό του S line Competition, και έχει μια επιπλέον λειτουργία Sport, όπου κεντρικό ρόλο στο καντράν αναλαμβάνει το στροφόμετρο, με την ταχύτητα να αναγράφεται ψηφιακά στο κέντρο του. Το σαλόνι είναι ντυμένο με alcantara, ενώ σε καθίσματα, πόρτες, τιμόνι και λεβιέ ξεχωρίζουν οι γκρι ραφές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Με το νέο Audi R8 στην πίστα των Σερρών [video]

Το Audi TT S line Competition δεν διατίθεται με τον 1.8 TFSI ή τον 2.0 TDI, παρά μόνο με τον 2.0 TFSI των 230 PS και με όλους τους συνδυασμούς μετάδοσης του συμβατικού ΤΤ. Δηλαδή ως προσθιοκίνητο με χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο ή 7άρι S tronic, και ως τετρακίνητο αποκλειστικά με S tronic. Διατίθεται με μια περιορισμένη παλέτα χρωμάτων που περιλαμβάνει λευκό, γκρι, κόκκινο, και το νέο μπλε Ara. Η μαλακή οροφή της έκδοσης Roadster έχει σε κάθε περίπτωση μαύρο χρώμα.

Οι πωλήσεις του Audi TT S line Competition θα ξεκινήσουν πριν το τέλος του 2016. Στη Γερμανία, η τιμή του θα ξεκινάει από τα €41.940 για το Coupe και τα €44.340 για το Roadster, θα είναι δηλαδή περίπου €6.000 ακριβότερο από το αντίστοιχο απλό 2.0 TFSI και περίπου €8.000 φτηνότερο από το TTS.

[Πηγή: Audi]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube