Mercedes-AMG: Και τετρακίνητα όλα τα διτούρμπινα V12

Mercedes-AMG: Και τετρακίνητα όλα τα διτούρμπινα V12

Δεδομένου ότι η Bentley αξιοσέβαστο κέρδος, πουλώντας 12κύλινδρα μοντέλα με μόνιμη τετρακίνηση, ήταν μάλλον θέμα χρόνου να ακολουθήσει στο ίδιο μονοπάτι και η Mercedes-AMG.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο αμερικανικό Car & Driver, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-AMG, Tobias Moers, ανέφερε πως σύντομα η εταιρεία θα είναι σε θέση να προσφέρει και τετρακίνητα μοντέλα με το διτούρμπινο V12.

Επιπροσθέτως ο Moers επιβεβαίωσε πως η επόμενη Mercedes-AMG Ε 63 θα εφοδιάζεται με ένα νέο αυτόματο Speedshift κιβώτιο εννέα σχέσεων, ενώ θα έχει και το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πίσω μπλοκέ διαφορικό που αυτή τη στιγμή υπάρχει στη C 63 S Coupé.

Τέλος, ο Moers άφησε να εννοηθεί πως η επερχόμενη C-Class Cabriolet θα έχει και έκδοση AMG . Αυτό βέβαια δεν είναι και κεραυνός εν αιθρία, δεδομένου ότι εθεάθη από τους κατασκόπους μας μια τέτοια να κάνει δοκιμές, το μήνα που μας πέρασε.

Η C63 Cabriolet θα έχει σοβαρές σχεδιαστικές επιρροές από την Coupé και θα κινείται από το 4λιτρο V8 με τα δύο τούρμπο που αποδίδει 476 PS και 66,2 kgm ροπής. Για ευνόητους λόγους -και παρά το γεγονός ότι θα έχει την ίδια απόδοση με την Coupe- η κάμπριο αναμένεται να είναι βαρύτερη και συνεπώς λίγο πιο αργή σε επιδόσεις.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube