LEVC: Ξεκίνησε η παραγωγή του VN5, του πρώτου επαγγελματικού EV της [video]

LEVC: Ξεκίνησε η παραγωγή του VN5, του πρώτου επαγγελματικού EV της [video]

Η London Electric Vehicle Company (LEVC), η κατασκευάστρια των λονδρέζικων ταξί, ξεκίνησε την κατασκευή του πρώτου επαγγελματικού EV μοντέλου της, του VN5.

LEVC VN5

Όπως και τα λονδρέζικα ταξί, έτσι και το VN5 θα κάνει χρήση ενός συστήματος κίνησης με επέκταση αυτονομίας που θα του επιτρέψει να είναι τόσο ελαφρύ όσο και με μεγάλη αντοχή στον χρόνο. 

Η αυτονομία που ανακοινώνει η LEVC για αμιγώς ηλεκτρική κίνηση φτάνει τα 100 km χάρης στην μπαταρία των 31 kWh. Το σύστημα επέκτασης αυτονομία αυξάνει θεωρητικά την αυτονομία του VN5 στα 489 km. 

H LEVC έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ενσωμάτωση του κινητήρα και της μπαταρίας στο πλαίσιο για τη βελτιστοποίηση των ελιγμικών δυνατοτήτων του αυτοκινήτου.

LEVC VN5

Κατά το πρότυπο ονοματοδοσίας του TX που πήρε το όνομά του από τη λειτουργία του ως ταξί, έτσι το VN χρησιμοποιεί το ίδιο πρότυπο με το όνομα να προέρχεται από τη λέξη «van». Ο αριθμός στο όνομά του αντιπροσωπεύει τον ωφέλιμο χώρο φόρτωσης του αυτοκινήτου, ο οποίος ανέρχεται σε 5,5 m3. Η LEVC έχει μεγάλες προσδοκίες για το VN5, καθώς ο στόχος της είναι να αντιπροσωπεύει το 70% της παραγωγής της φίρμας μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Η αυτοκινητοβιομηχανία πήρε χρηματοδότηση μέσω του Advanced Propulsion Center, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που διευκολύνει τη χρηματοδότηση πρότζεκτ R&D με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό βοήθησε την LEVC να σχεδιάσει, να εξελίξει και να δοκιμάσει το VN5.

LEVC VN5

Το στάδιο που έπεται της παραγωγής θα είναι οι έλεγχοι ποιότητας που στο σύνολό τους φτάνουν τους 350. Στη συνέχεια, το VN5 θα λανσαριστεί εμπορικά κυρίως στη Βρετανία και μετά στην υπόλοιπη Ευρώπη. Στην Ελλάδα είναι προσώρας άγνωστο αν ενδιαφέρεται κάποιος ή η ίδια η LEVC για την αντιπροσώπευσή του.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube