Η ναυαρχίδα της Bentley θα είναι η ηλεκτρική Mulsanne

Η ναυαρχίδα της Bentley θα είναι η ηλεκτρική Mulsanne

Σε αντίθεση με την απελθούσα Bentley Mulsanne, η νέα θα είναι ένα κουπέ, τρίθυρο αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων.

Μια ολοκαίνουργια Bentley Mulsanne θα λανσαριστεί πριν το τέλος της δεκαετίας και θα σηματοδοτήσει την ηλεκτρική εποχή της εταιρείας. Η νέα ναυαρχίδα θα είναι μέρος της στρατηγικής «πέντε στα πέντε» της Bentley που ανακοινώθηκε πρόσφατα. Στρατηγική που θέλει την εταιρεία να κυκλοφορεί πέντε ηλεκτρικά μοντέλα μεταξύ 2025 και 2030.

Το πρώτο από αυτά τα αυτοκίνητα, που αναμένεται να παρουσιαστεί ως πρωτότυπο μέσα στη χρονιά, έχει περιγραφεί ως ο αντικαταστάτης της Mulsanne. Κι αυτό επειδή θα είναι το πιο ακριβό μοντέλο στη σειρά της μάρκας, όπως ήταν κάποτε η Mulsanne, αλλά δεν θα μοιάζει καθόλου σε αυτήν.

Η τελευταία Mulsanne βγήκε από το εργοστάσιο στο Crewe τον Ιούνιο του 2020, σηματοδοτώντας το τέλος μιας 11χρονης παραγωγής για το μοντέλο, στη διάρκεια της οποίας κατασκευάστηκαν περισσότερα από 7.300 αυτοκίνητα. Ήταν επίσης η τελευταία που φορούσε τον V8 κινητήρα των 6,75 λίτρων της Bentley.

Ενώ η Mulsanne ήταν τετράθυρο μοντέλο, η νέα επερχόμενη έκδοση είναι πιθανό να ακολουθήσει διαφορετική προσέγγιση και να έχουμε ένα δίθυρο μοντέλο με πιο σπορ εμφάνιση. Και αυτό γιατί τα σεντάν της υπερπολυτελούς κατηγορίας τελευταία δεν έχουν και μεγάλη ζήτηση. Το 2021 αντιπροσώπευαν το 9,1% της πίτας, έναντι 21,6% το 2010, σύμφωνα με στοιχεία της Jato Dynamics.

Αυτό αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη των SUV. Έτσι, με την Bentayga να αντιπροσωπεύει ήδη τις μισές πωλήσεις της Bentley, αναμένεται ότι η εταιρεία θα υιοθετήσει άλλη κατεύθυνση για την Mulsanne επόμενης γενιάς με τη μορφή ενός μοντέλου με δύο πόρτες.

Τα πρώτα ηλεκτρικά οχήματα της Bentley θα χρησιμοποιούν μια πλατφόρμα που αναπτύχθηκε από κοινού με την Audi. Η αρχιτεκτονική θα χρησιμοποιηθεί σε έναν αριθμό ηλεκτρικών οχημάτων για να διασφαλιστεί η μείωση του κόστους, αλλά δεν είναι ακόμη σαφές εάν θα χρησιμοποιηθεί και στη Mulsanne, με την Bentley να αναμένεται να αναπτύξει τη δική της πλατφόρμα στο άμεσο μέλλον.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube