Έκθεση Γενεύης: Νέο Opel Karl [videos]

Έκθεση Γενεύης: Νέο Opel Karl [videos]

Παγκόσμιο ντεμπούτο για το νέο μικρό μοντέλο της Opel.

Το νέο οικονομικό μίνι της Opel, το Karl, έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του στο Σαλόνι της Γενεύης.

Με τιμή εκκίνησης στην Γερμανία τα 9.500 ευρώ, το νέο Opel Karl είναι ένα 5θυρο και 5θέσιο μίνι που σύμφωνα με την Opel προσφέρει γενναιόδωρους χώρους και πλούσιο εξοπλισμό. Μάλιστα, σε περίπτωση αναδίπλωσης του πίσω καθίσματος, το μήκους 3,68 m Karl διαθέτει χώρο φόρτωσης 940 λίτρων. Θα προσφέρεται σε τρία επίπεδα εξοπλισμού και 10 χρώματα, με τον κινητήρα που το εφοδιάζει να είναι αποκλειστικά 1,0 λίτρου. Ο νέος 3κύλινδρος 1.0 ECOTEC  άμεσου ψεκασμού είναι αλουμινένιος, αποδίδει 75 ίππους και συνεργάζεται με 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Με το πακέτο μάλιστα ecoFLEX η μέση κατανάλωση του νέου Karl είναι σε μικτό κύκλο 4,3 lt/100 km, εκπέμποντας 99 gr/km CO2.

Ο εξοπλισμός του νέου Karl είναι μπορεί να διαθέτει πέρα του στάνταρ Hill Start Assist, και το Lane Departure Warning που λειτουργεί μέσω της μπροστινής κάμερας. Ακόμα, όπως συμβαίνει με το Adam και το Corsa, το Karl διαθέτει και το σύστημα City (έκδοση Enjoy) που ελαφραίνει ακόμα πιο πολύ το τιμόνι όταν το ζητήσει ο οδηγός. Στην λίστα προαιρετικού εξοπλισμού βρίσκουμε και στο σύστημα Park Assist, όπως και το cruise control με περιοριστή ταχύτητας που είναι στάνταρ στο επίπεδο εξοπλισμού Enjoy.

Τέλος, οι υποψήφιοι πελάτες θα μπορούν να εμπλουτίσουν ακόμα πιο πολύ τον εξοπλισμό του Karl τοποθετώντας ηλιοροφή, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα και τιμόνι, και φυσικά το σύστημα πλοήγησης και πολυμέσων IntelliLink.

[Πηγή: Opel]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube