Είναι αυτή η επόμενη Mercedes-AMG GT; [video]

Είναι αυτή η επόμενη Mercedes-AMG GT; [video]

Η επίσκεψη του Lewis Hamilton στο σχεδιαστικό κέντρο της Mercedes-Benz αποκάλυψε ένα μυστηριώδες πρωτότυπο από πηλό.

Πριν δύο ημέρες, το επίσημο κανάλι της Mercedes-Benz στο YouTube δημοσίευσε ένα βίντεο με την επίσκεψη του Lewis Hamilton στο σχεδιαστικό κέντρο της εταιρείας, στο οποίο βλέπουμε ένα πολύ ενδιαφέρον μοντέλο υπό κλίμακα (δείτε στο 0:35).

Το κατασκευασμένο από πηλό όχημα έχει αναλογίες εμπροσθιομήχανου και πισωκίνητου grand tourer με μακρύ ρύγχος, καμπίνα μετατοπισμένη προς τα πίσω, μεγάλους τροχούς και φουσκωμένα φτερά ενώ από πλευράς κατηγορίας θα μπορούσε να αποτελεί προπομπό της επόμενης γενιάς Mercedes-AMG GT η οποία όπως έχουμε αποκαλύψει θα χρησιμοποιεί υβριδική τεχνολογία.

Το εμπρός μέρος του πρωτοτύπου έχει έντονες επιρροές από τη ναυαρχίδα Mercedes-AMG One, με επιθετικά φωτιστικά σώματα, απουσία γρίλιας και μεγάλες εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα. Στο υβριδικό υπεραυτοκίνητο παραπέμπουν επίσης η πλευρική εισαγωγή αέρα, η γραμμή των παραθύρων και τα πίσω φανάρια. Άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία είναι τα έντονα νεύρα στο καπό, η αεροδυναμική διαμόρφωση του εμπρός προφυλακτήρα, ο μεγάλος διαχύτης στο πίσω μέρος και η εισαγωγή αέρα που φαίνεται να είναι ενσωματωμένη στο πίσω παρμπρίζ.

Mercedes-Benz

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η επόμενη Mercedes-AMG GT θα είναι υβριδική και τετρακίνητη

Ένας από τους οπαδούς της φίρμας, σε σχόλιό του κάτω από το επίσημο βίντεο, ρώτησε αν αυτό που βλέπουμε είναι teaser για τον διάδοχο της AMG GT στο οποίο οι διαχειριστές του καναλιού της εταιρείας απάντησαν με νόημα: «Πρέπει να περιμένουμε για να δούμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον ?». Φυσικά αυτό δεν επιβεβαιώνει τίποτα, καθώς το μοντέλο από πηλό ίσως αποτελεί κάποιο μελλοντικό πρωτότυπο ή μια σχεδιαστική άσκηση της εταιρείας που δεν προχώρησε στο επόμενο στάδιο.

Η εξέλιξη της δεύτερης γενιάς Mercedes-AMG GT βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο καθώς το μοντέλο αναμένεται στην αγορά το 2021.

Εκτός από το μυστηριώδες μοντέλο από πυλό, στο βίντεο βλέπουμε και παλαιότερα πρωτότυπα της εταιρείας τα οποία εντυπωσίασαν τον Βρετανό πολυπρωταθλητή της Formula 1, όπως η Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet (2017).

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube