Αποκάλυψη για το νέο το Nissan Ariya Nismo [video]

Αποκάλυψη για το νέο το Nissan Ariya Nismo [video]

Το ιαπωνικό ηλεκτρικό SUV, το Nissan Ariya φορά την αθλητική φορεσιά. Και δεν είναι μόνο φρου φρου κι αρώματα, καθώς πίσω από τα μέταλλα υπάρχει και ουσία.

Με αφορμή το Tokyo Auto Salon, μια διοργάνωση αφιερωμένη στα προσεχή ιαπωνικά αυτοκίνητα και τις προετοιμασίες τους, η φίρμα της Yokohama σήκωσε το πέπλο του νέου Nissan Ariya Nismo.

Και δεν πρόκειται απλώς για ένα κοσμητικό tuning, αλλά για μια σπορ παραλλαγή με ενισχυμένους κινητήρες, η οποία θα ενταχθεί για πρώτη φορά στην ιαπωνική γκάμα την άνοιξη. Η άφιξή της στην Ευρώπη δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Με 367 και 435 άλογα έρχεται το νέο Nissan Ariya Nismo και ήχο από τη Formula E της φίρμας

Nissan Ariya Nismo

Το Nissan Ariya Nismo βασίζεται στην έκδοση e-4orce, η οποία έχει φορά δύο κινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, δίνοντας τετρακίνηση. Το e-4orce διατίθεται ήδη με 306 ή 394 άλογα, για την περίπτωση του Nismo όμως, η ισχύς ανεβαίνει ακόμα περισσότερο. Με την μπαταρία των 66 kWh, το σύνολο φτάνει τα 270 kW, δηλαδή τους 367 ίππους. Με τη μεγάλη μπαταρία των 91 kWh, ανεβαίνουμε στα 320 kW, δηλαδή 435 ίππους.

Η Nissan δεν αποκαλύπτει ακόμη στοιχεία επιδόσεων, αλλά λέει ότι η απόκριση στο γκάζι έχει βελτιωθεί. Με τις οδηγικές ρυθμίσεις να αποκτούν ακόμα μια επιλογή, τη «Nismo». Ο ήχος της εξάτμισης (!) δε, έχει ανασχεδιαστεί, με έμπνευση από τη Formula E της ιαπωνικής φίρμας.

Nissan Ariya Nismo

Το Nissan Ariya Nismo πατάει σε σπέσιαλ ζάντες των 20 ιντσών που φορούν λάστιχα 255/45. Η εξωτερική σχεδίαση είναι κι αυτή αναθεωρημένη, αλλά με αρκετά διακριτικό τρόπο, χωρίς φανταχτερά μπιχλιμπίδια, εκτός από την κόκκινη μπορντούρα στα μαρσπιέ. Στο σπόιλερ και στο πάνω μέρος του διαχύτη, μια υπογραφή «Nismo».

Τα μαρσπιέ είναι επίσης είναι πιο ανάγλυφα και η γρίλια στη μάσκα ενσωματώνει διακόσμηση ειδική για την περίσταση. Στο πίσω μέρος, παρατηρούμε έναν νέο διαχύτη, με κεντρικό φανάρι LED εμπνευσμένο από τα αγωνιστικά μονοθέσια.

Nissan Ariya Nismo

Στο εσωτερικό, βρίσκουμε την ίδια κόκκινη μπορντούρα με του αμαξώματος. Το ταμπλό καλύπτεται με συγκεκριμένο υλικό, στιλ Alcantara. Με τον οδηγό και τον συνοδηγός θα κάθονται σε καθίσματα τύπου μπάκετ με ενσωματωμένα προσκέφαλα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube