Αποκαλύφθηκε το νέο Kia Rio

Αποκαλύφθηκε το νέο Kia Rio

Πρόωρη παρουσίαση για την τέταρτη γενιά του σουπερμίνι της Kia.

Η Kia προχώρησε σε αποκάλυψη του νέου Kia Rio, λίγες εβδομάδες πριν το παγκόσμιο ντεμπούτο του στην Διεθνή Έκθεση του Παρισιού.

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για εντελώς νέα γενιά, η σχεδίαση του θυμίζει για πιο σύγχρονη εκδοχή της προηγούμενης γενιάς με τονισμένη μάσκα, έντονα φτερά και μεγάλη πίσω πόρτα για το αποκλειστικά 5θυρο σουπερμίνι.

Το νέο Kia Rio θα προσφέρεται μόνο ως πεντάθυρο, πράγμα που θα συμβεί και με την επόμενη γενιά του μικρότερου Picanto, και είναι 5mm φαρδύτερο, 15mm μακρύτερο και 5mm χαμηλότερο από το μοντέλο που αντικαθιστά. Ακόμα, το μεταξόνιο έχει μεγαλώσει κατά 10 mm.

Η καμπίνα του νέου Kia Rio έχει αρκετά πιο σύγχρονη όψη, χάρη στις σχεδιαστικές γραμμές και την μεγάλη οθόνη αφής του συστήματος πλοήγησης και πολυμέσων που θυμίζει ταμπλέτα με την τοποθέτησή της.

Τα ακριβή τεχνικά χαρακτηριστικά θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες ή το αργότερο στην Έκθεση του Παρισιού. Οι κινητήρες που το εξοπλίζουν θα είναι βελτιωμένες εκδοχές αυτών που εφοδιάζουν την υπάρχουσα γενιά, ενώ θα υπάρξει και μια νέα προσθήκη με τον 3κύλινδρο 1.0 T-GDI. Αργότερα, την γκάμα κινητήρων θα εμπλουτίσει ένας 4κύλινδρος 1.4 τούρμπο βενζίνης που θα εφοδιάσει την έκδοση GT με στόχο να κοντράρει τα μίνι GTi.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube