Επίσημα σκίτσα του νέου Kia Rio

Επίσημα σκίτσα του νέου Kia Rio

Η τέταρτη γενιά του μοντέλου θα παρουσιαστεί σε μερικές εβδομάδες στην Έκθεση του Παρισιού.

Η νέα γενιά του σουπερμίνι της Kia θα παρουσιαστεί επισήμως στις 29 Σεπτεμβρίου στην Διεθνή Έκθεση του Παρισιού και σήμερα είδαν το φως της δημοσιότητας τα επίσημα σκίτσα του μοντέλου.

Όπως μπορείτε να δείτε και εσείς, το σχεδιαστικό τμήμα της Kia θέλει να δώσει έναν σπορ τόνο στην εμφάνιση του νέου Rio, με εντονότερα φτερά, μακρύτερο καπό και μεγαλύτερη μάσκα tiger nose που ενώνει τα εμπρός φώτα.

Στο πλάι, βρίσκουμε μεγαλύτερους ώμους, ενώ πίσω παραμένει η ογκώδης πίσω πόρτα που αγκαλιάζεται από φώτα νέας σχεδίασης. Παράλληλα, βλέπουμε και μια μαύρη αεροτομή οροφής και έναν σπορ πίσω προφυλακτήρα, που σε συνδυασμό με τους μεγάλους τροχούς των σκίτσων, το συνολικό αποτέλεσμα είναι ένα φαρδύτερο και χαμηλότερο αυτοκίνητο με επιθετικότερη «στάση».

Η απεικόνιση του εσωτερικού από το σκίτσο μας επιτρέπει να δούμε την λιτή σχεδίαση με τα λίγα κουμπιά και την μεγάλη οθόνη του συστήματος πλοήγησης και πολυμέσων. Σύμφωνα με την Kia, το νέο σύστημα πολυμέσων θα είναι τελευταίας τεχνολογίας και θα προσφέρει κορυφαία συνδεσιμότητα. Ακόμα, το σκίτσο μας μαρτυρά (;) ότι θα προσφέρεται και με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Γενικότερα, η νέα τέταρτη γενιά του Kia Rio θα βασίζεται σε νέο πάτωμα που θα προσφέρει μειωμένο βάρος και μεγαλύτερους χώρους (μεγαλύτερο μεταξόνιο), ενώ σε αυτή θα βασιστεί και το μελλοντικό μικρό Crossover της φίρμας. Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι αυτή η γενιά θα έχει και σπορ εκδόσεις με τον 1.0 T-GDI για αρχή, κάτι που έχει επιβεβαιώσει και ο Υπεύθυνος του Τμήματος Επιδόσεων, Albert Biermann.

[Πηγή: Kia]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube