Lynk & Co Zero EV: Ξεκίνησε τις τελικές δοκιμές [video]

Lynk & Co Zero EV: Ξεκίνησε τις τελικές δοκιμές [video]

Ύστερα από την παρουσίαση του Zero Concept, η Lynk & Co ξεκίνησε να δοκιμάζει στον δρόμο τα πρώτα πρωτότυπα παραγωγής, προκειμένου να λανσάρει το αυτοκίνητο στα μέσα του 2021.

Lynk & Co Zero EV

Πριν από μερικούς μήνες, η Lynk & Co ανακοίνωσε την μελλοντική παρουσία της στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αποκαλύπτοντας το Zero Concept. Μια σχεδιαστική σπουδή που προανήγγειλε τις γραμμές της επόμενου κόμπακτ μοντέλου της εταιρείας. Αναμένοντας λοιπόν την έκδοση παραγωγής, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη φάση των τελικών δοκιμών για τα πρωτότυπα παραγωγής.

Παρά το πιξελαρισμένο καμουφλάζ, το Lynk & Co Zero EV δεν κρύβει εντελώς τις γραμμές του. Σύμφωνα με τις πρώτες εικόνες που βλέπουμε, το μοντέλο παραγωγής θα πατά πιστά πάνω στη σιλουέτα του πρωτοτύπου: Μαζεμένο προφίλ που μαρτυρά ένα κόμπακτ αυτοκίνητο με πίσω πόρτες αλά shooting brake και με σχετικά μεγάλη απόσταση από το έδαφος.

Κάτω από τις λαμαρίνες του Zero EV θα βρίσκεται η νέα πλατφόρμα SEA του Ομίλου Geely. Πρόκειται για το ακρωνύμιο του Sustainable Experience Architecture και προορίζεται αποκλειστικά για τα ηλεκτρικά μοντέλα του ομίλου, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται τα προσεχή Lotus, Polestar και Volvo. Αρχιτεκτονική που θα επιτρέψει την ενσωμάτωση συστήματος 800V. 

Lynk & Co Zero EV

H συνολική ενεργειακή πυκνότητα των μπαταριών του Zero EV δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή. Η Lynk & Co όμως δηλώνει ότι η αυτονομία είναι 700 km στον κύκλο NEDC. Το Zero EV θα διαθέτει ευρεία γκάμα ηλεκτροκινητήρων, μεταξύ των οποίων και μια έκδοση με 544 άλογα, τετρακίνηση και επίδοση 4” στο σπριντ των 0-100 km/h. 

H έκδοση παραγωγής του Zero EV θα αποκαλυφθεί στα μέσα του επόμενου χρόνου και οι παραδόσεις στις ευρωπαϊκές αγορές τοποθετούνται στο τελευταίο 3μηνο του 2021.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube