Yπό κατάργηση oι 4πορτες Mercedes-Benz CLS και GT;

Yπό κατάργηση oι 4πορτες Mercedes-Benz CLS και GT;

Η Mercedes-Benz συνεχίζει την πολιτική μείωσης του κόστους και σύμφωνα με τις φήμες σχεδιάζει την πρόωρη συνταξιοδότηση των 4πορτων CLS και GT.

Mercedes-AMG GT

Η Mercedes-Benz διαθέτει μέχρι σήμερα μια τεράστια γκάμα που καλύπτει τις ανάγκες της συντριπτικής πλειονότητας των αγοραστών που θα ήθελαν να επιλέξουν «premium». Ο Γερμανός κατασκευαστής όμως το τελευταίο καιρό έχει κατεβάσει το όπλο παρά πόδα, αφαιρώντας κάμποσα μοντέλα από την γκάμα του, προκειμένου να ελευθερώσει κεφάλαια για την εξέλιξη ηλεκτρικών οχημάτων και της αυτόνομης οδήγησης.

Οι συνάδελφοί μας στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt δημοσιεύουν την παραπάνω πληροφορία στο web. Ο επικεφαλής του Ομίλου Daimler, Ola Källenius, είπε σύμφωνα με το γερμανικό μέσο ότι η Mercedes-Benz πρέπει να λάβει υπόψη το κόστος και τη μείωση των κερδών που επιβάλλει η εξέλιξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Οι μελέτες που αφορούν τα αυτόνομα οχήματα απαιτούν επίσης πολύ μεγάλο προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με τις φήμες λοιπόν, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την κατάργηση της πολύ πρόσφατης 4θυρης Mercedes-AMG GT. Ένα άλλο 4πορτο κουπέ που πάει για κούρεμα είναι η CLS. Αν οι φήμες επιβεβαιωθούν, η κατάργηση των δύο μοντέλων θα έρθει να προστεθεί σε αυτήν της X-Class και των S-Class κουπέ και κάμπριο, των οποίων η καρατόμηση είναι ήδη προγραμματισμένη. Σε αυτή την προσπάθεια εξοικονόμησης κεφαλαίου προσθέστε και την επίσης προσφάτως ανακοινωθείσα περικοπή 15.000 θέσεων εργασίας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube