Volkswagen: Κινδυνεύει με νέα πρόστιμα γιατί στις ΗΠΑ δεν σηκώνουν αστεία!

Volkswagen: Κινδυνεύει με νέα πρόστιμα γιατί στις ΗΠΑ δεν σηκώνουν αστεία!

Το δήθεν «αστείο» με τη μετονομασία της γερμανικής φίρμας σε «Voltswagen» στις ΗΠΑ φαίνεται πως μπορεί να στοιχίσει πολύ ακριβά (ξανά) στους Γερμανούς...

Την ιστορία προ μηνός, με την αλλαγή ονόματος της VW στις ΗΠΑ τη θυμάστε, σωστά; Υποτίθεται, ότι το γραφείο Τύπου της γερμανικής φίρμας ήθελε να κάνει ένα πρωταπριλιάτικο αστείο, ανακοινώνοντας πως η Volkswagen, θα μετονομαστεί σε «Voltswagen»

Το φως της δημοσιότητας είδαν όλα τα επίσημα έγγραφα που είχε αναρτήσει η ίδια η εταιρεία στους λογαρισμούς της και μέσα σε λίγες ώρες δημιουργήθηκε ένα μικρός «χαμός» παγκοσμίως, με τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία να μεταδίδουν την είδηση.

Βέβαια, το «αστείο» των Γερμανών δεν έλαβε χώρα την 1η του Απρίλη αλλά δυο μέρες νωρίτερα. Επιπλέον, για σχεδόν 24 ώρες κανείς από την επίσημη VW δε προχώρησε σε διάψευση της είδησης. Αυτό έγινε με μία μέρα καθυστέρηση και αφού το ζητούμενο είχε επιτευχθεί: να δημιουργήθει ντόρος. 

Έλα όμως που αυτός ο ντόρος, μπορεί να στοιχίσει ακριβά στους Γερμανούς! Η ανεξάρτητη αρχή “SEC” (U.S. Securities and Exchange Commission), της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της χώρας που εποπτεύει τις συναλλαγές στο χρηματιστήριο, σύμφωνα με το Der Spiegel, έχει ήδη ενημερώσει τη VW Αμερικής ότι θα κληθεί άμεσα για να δώσει εξηγήσεις, καθώς η υποτιθέμενη αλλαγής του ονόματος της επηρέασε την αξία της μετοχής της!

Ρίχνοντας μια ματιά στην τιμή της μετοχής της εταιρείας κατά τη διάρκεια της ψεύτικης αλλαγής ονόματος, αποδεικνύεται ότι εκτοξεύτηκε κατά 12,5% το εν λόγω διήμερο!

vw

Προφανώς, κάθε άλλο παρά ως αστείο το εξέλαβαν αυτό οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ και τώρα η VW θα βρεθεί ξανά, θέλοντας και μη, ενώπιων ενός ανώτατου ελεγκτικού μηχανισμού των αμερικανικών αρχών που μετά το σκάνδαλο Dieselgate, η αλήθεια είναι ότι βλέπουν τη VW με μεγάλη καχυποψία με ότι αυτό συνεπάγεται...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube